Mersin’de yapılan Uluslararası İşçi Filmleri’nin açılışı Yenişehir Belediyesi’nin Akademi Salonu’nda yapıldı. Festivalin açılışına kentte bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin yanı sıra onlarca yurttaş katıldı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği, kent, çevre, göç, mültecilik, insan hakları, sağlık konularını odağına alan 42 filmin yer aldığı festival üç gün sürecek.

‘FİLMLERLE UMUDU YAYMAYI DİLİYORUZ’

Açılış gecesinde konuşan festival komitesinden Ecem Berfin İyidoğan, festivalin 18 yıldır yüzlerce gönüllünün emeği ile devam ettiğini belirterek, “Filmler domino etkisi yaratır. Bir replikle umut verilir, umut yayılır. Bir sahne ile yüzümüzü güldürür, mutluluk yayılır. Bir müzik ile hüznünü içimizde tuttuğumuz acılara dokunur, acılar yayılır. Bir gerçekle yüzleştirir, yalanın mumu söner. O yüzdendir ki diktatörlüklerde festivaller yasaklanır, müzik engellenir, kitaplar yakılır ” dedi.

Diyarbakırlı yazar çocuklar için dernek kurdu Diyarbakırlı yazar çocuklar için dernek kurdu

Açılış konuşmasının ardından festival, “Sokak Lambaları” ve “Adres” filmlerinin gösterileriyle devam etti. Ardından festival sanatçılar Serdar Keskin ve Yeliz Güzel’in şarkılarıyla son buldu.

FESTİVAL PROGRAMI:

Festival kapsamında gösterime girecek olan filmler 17, 18 ve 19 Kasım günlerinde izleyicilere sunulacak. Üç günlük program şöyle:

17 Kasım Cuma günkü program Yenişehir Belediyesi Akdemi Salonu’nda olacak. Program kapsamında ise şu filmler yer alacak; Huzur Çiftliği, Godard Etkisi, Ercan & Aysun, Zeytinliğin Ardı, İkizköy, Herşey Mümkün, Temassız, TThe Other Half, “Don Don” Kurşunu, Kimse Gitmezdi, Yalvarırım Beni Beğen ve Herşey Dahil.

18 Kasım Cumartesi günkü program kapsamındaki filmler ise Yenişehir’de bulunan Mersin Tabip Odası’nda (MTO) gösterime girecek. Program kapsamında şu filmler yer alacak; Dizi Yazmayı Çok Sevdim, Ölümüne Boşanmak, Karanfil Meydanı, Dinama Mesken, Larva, March 8 2020: A Memoir, Graveyard, Footprints of Ants, Sesler ve Kilitler, Metamazon, Hell is Empty, Yellow Line, Please, Toprağa Değil Suya Gömülü ve Karanlık Gece. Film haricinde yönetmenlerden Seda Gökçe ve Nejla Demir’in  “Sansüre Takılanlar” konulu söyleşisi olacak.

19 Kasım Pazar günkü program ise Yenişehir’de bulunan Elektrikler Mühendisleri Odası (EMO) gösterime girecek. Program kapsamında şu filmler yer alacak; Molozda Çekiç Sesleri, When We Fight, Herşey Yolunda, Melancholic Breasts, Mothertruckers, Invisible Women, Fraktal, Ümitli Karanlık Yolculuk, World of Garbage, Posta, Living Wage, Aşk Mark ve Ölüm, İyi Patron. Filmlerin haricinde Yönetmen Feryal Saygılıgil, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Enerji Sendikası Genel Başkanı Süleyman Keskin ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’ndan Duygu Eren’in katılacağı “Sınıf Mücadelesinin Rotası” konulu söyleşisi olacak.

Editör: Nazmi Kahraman