Endonezya'da Borneo adasında yerleştirilen kamera tuzakları, nesli tükenmekte olan Bornean bulutlu leopar ailesini ilk kez görüntüledi.

Orangutan Vakfı'nın koruma ekibi, bölgedeki hayvan türlerini ve konumlarını belirlemek için ormanın çeşitli noktalarına kamera tuzakları yerleştirdi. 9 Nisan'da bu kameralardan biri, bulutlu bir leopar ailesini yakaladı. 

YAVRULARIYLA İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Vakıf yetkilileri, bunun bir ailenin birlikte görüntülendiği ilk sefer olduğunu vurguladı.
 
Bornean bulutlu leoparlarının Endonezya'daki Sunda bulutlu leoparının iki alt türünden biri olduğunu belirten yetkililer, diğer alt türün ise Sumatra adasında yaşayan Sumatra bulutlu leoparı olduğunu söyledi.

Dünya Çapında Doğa Fonu'na (WWF) göre, Bornean bulutlu leoparları, karakteristik küçük bulut işaretleri ve kalın sırt şeritleriyle tanınır.

Bu inanılmaz derecede çevik orman avcılarının esnek eklemleri sayesinde kanopilerde koşup zıplayabildiklerini ve ağaçlardan baş aşağı inebildiklerini ifade eden yetkililer, genellikle maymunlar, küçük kediler ve kemirgenlerle beslendiklerini kaydetti.

Bilim insanları 500 milyon yıllık gizemi çözdü Bilim insanları 500 milyon yıllık gizemi çözdü

Yetkililer, Sunda bulutlu leoparları hakkında hala çok az şey bilindiğini söyleyerek, genellikle gece aktif olan bu türün, yasa dışı avlanma ve habitat tahribatı nedeniyle nadiren üreme çağına ulaşabildiklerini belirtti.

Editör: EYYUP KAÇAR