Ferit Aslan

Amedspor'da, Bakkal-Yanal ile tarih tekerrür eder mi? Amedspor'da, Bakkal-Yanal ile tarih tekerrür eder mi?

Geçmişte Diyarbakırspor’da da top oynayan Barış Karabıyık, Ersun Yanal transferinin, Amedspor’u ayrıştıranlara atılmış en büyük tokat olduğunu söyledi.

Diyarbakırspor başta olmak üzere geçmişte bir çok kulüpte oynayan ve daha sonra HDP’den siyasete atılan futbolcu Barış Karabıyık, Amedspor’un Ersun yanal transferini çarpıcı bir yorum ile değerlendirdi. 

600X200-2“TÜRKİYE’DE YENİ BİR DÖNEMİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPAN İLK KİŞİDİR”

Sosyal medya hesabında Yanal transferi ile ilgili bir video yayınlayan Karabıyık, “Ersun Yanal çok uzun yıllardır takip ettiğim, Türkiye’de istatiksel veri sistemi ile antrenman sistemini ilk geliştiren ve teknik direktörlüğün bir ekip işi olduğunu Türkiye’ye kavratan ilk teknik direktördür. Aslında başka bir deyişle Türkiye’de yeni bir dönemin öncülüğünü yapan ilk antrenördür” dedi. 

“AMEDSPOR’U AYRIŞTIRANLARA ATILMIŞ TOKATTIR”

Karabıyık yorumunda, Ersun Yanal’ın Amedspor ile anlaşmasının teknik anlamda olduğu kadar Türkiye’nin politik anlamda zenginleşmesine çok büyük katkı sağlayacağını da ifade ederek, “Nitekim Ersun Yanal gibi Türkiye A Milli Futbol Takımını çalıştırmış teknik direktörün Amedspor’u tercih etmiş olması aynı zamanda Amedspor’u Türkiye liglerinden ayrıştıran, gerçek gerici ve bölücü kafaların suratına atılmış en büyük tokatlardan biridir” diye devam etti. 

1116211 1862017596

“AMEDSPOR, BARIŞA DOĞRU EN HIZLI TRENDİR”

Barış Karabıyık, Ersun Yanal’ın Amedspor’u tercihi ve bu tercihin hemen arkasında ortaya çıkacak bir çok tartışmalar ile birlikte aslında Amedspor’un bir bakıma ne büyük bir politik mevzi olduğunu ve siyasetten çok daha hızlı bir politik başarı sağlayabilecek, barışa doğru en hızlı gidebilecek bir tren olduğunu önümüzdeki süreçte her cenahta yapılacak tartımalar çok net bir şekilde ortaya konacağını da söyledi.  

Baris Karabiyiktan Acik Mektup

“ERSUN YANAL İLE GÜÇLENEN AMEDSPOR’A BAŞARILAR…”

Diyarbakırspor eski futbolcusu Barış Karabıyık, yorumunu, “Bu bağlamda başta kulüp başkanı Aziz Elaldı olmak üzere tüm yönetim kurulunu ve Ersun Yanal’ın Amedspor’a gelmesinde emeği geçen tüm kesimlere şahsen eski Diyarbakırsporlu bir futbolcu olarak tüm kalbimle teşekkür ediyorum. 2024-2025 sezonunda Ersun Yanal ile birlikte çok daha güçlenen Amedspor’a daha nice başarılar diliyorum” diye bitirdi. 

Editör: Ferit Aslan