Yapılan araştırmalarda ''Yaşam tohumları''nın kuyruklu yıldızlar tarafından dünyaya getirildiği olasılığının çok yüksek olduğu bildirildi.

Kablosuz iletişim çağının kapıları açılıyor Kablosuz iletişim çağının kapıları açılıyor

Dünyadaki yaşamın nasıl, nerede başladığı insanların hep merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bilim insanları tarafından bu yönde yıllardır yapılan çalışmalarda bugüne kadar varsayımlar üzerinde açıklamalar yapılırken, son araştırmalarda güçlü kanıtlara ulaşıldı.

Yaşamın kökenini bulma arayışındaki yeni gelişmelerin arkasındaki bilim adamlarından oluşan ekip, özellikle kuyruklu yıldız tozu Ryugu'nun yüzeyine yağdığında oluşan 5 ila 20 mikrometre genişliğinde "eriyik sıçramaları" buldu.

YAŞAM TOHUMLARI

Asteroit Ryugu örnekleri üzerinde yapılan ayrıntılı bir araştırma, gezegenimizde yaşamın oluşmasına neden olan organik moleküllerin buraya eski kuyruklu yıldızlar tarafından getirildiğine dair daha fazla kanıt sağladı.

Bu eriyik sıçramalarının içinde ilkel organik maddeye benzeyen küçük karbonlu materyaller tespit eden ekip üyesi ve Tohoku Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü yardımcı doçenti Megumi Matsumoto yaptığı açıklamada, ''Bu organik madde, bir zamanlar uzaydan Dünya'ya gönderilen küçük yaşam tohumları olabilir'' dedi.

Yaşam

Eriyik sıçramalarının, asteroitin yüzey malzemesine kuyruklu yıldız tozu çarptığında, meydana gelen ısınmayla eriyip, daha sonra da soğuduğukaydedilirken, ekipte yer alan Matsumoto, şunları söyledi:

''Kuyruklu yıldızın organik maddesinden oluşan karbonlu malzemeler, darbenin neden olduğu ısınma sırasında nitrojen ve oksijen gibi uçucu maddelerin buharlaşması yoluyla oluştu. Bu, kuyruklu yıldız maddesinin dış güneş sisteminden Dünya'ya yakın bölgeye taşındığını gösteriyor.

3D CT görüntülememiz ve kimyasal analizlerimiz, eriyik sıçramalarının çoğunlukla boşluklu silikat camlardan ve küçük küresel demir sülfür kalıntılarından oluştuğunu gösterdi. Eriyik sıçramalarının kimyasal bileşimleri, Ryugu'nun sulu silikatlarının kuyruklu yıldız tozuyla karıştığını gösteriyor.''

Kaynak: livesience.com

Editör: EYYUP KAÇAR