Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı TRT Haber programında eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toplumun büyük kesiminin merakla beklediği "Yaz tatili öne çekilecek mi, okul tatili ve Kurban Bayramı birleşecek mi?" sorusuna net bir yanıt veren Bakan Tekin, bu durumun hukuken mümkün olmadığını vurguladı.
Bakan Tekin konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Yok, bu hukuken mümkün değil. Bizim 180 iş günü okullarımızın açık olması lazım. Şimdi bilmeyenler şöyle diyorlar: 'Bu şimdi erken tatil yapın, okulların başlangıcını da erkene alın.' Ama o başka. Yani o önümüzdeki yılın hesabı. O önümüzdeki yılın 180 gününün hesabı."
ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI GERÇEKLEŞTİ
Bakan Tekin, sabah saatlerinde 1381 engelli öğretmenin atamasının yapıldığını duyurdu. Öğretmen atamalarıyla ilgili branş bazlı değerlendirme yapıldığını belirten Tekin, "Bizim açımızdan herhangi bir branşın veya herhangi bir öğretmenlik alanının pozitif ya da negatif bir ayrıcalığı yok. Biz elimizde herhangi bir dersi okutmak için öğretmenimiz yokken, başka bir alanda ihtiyacımız olmadığı halde öğretmen almamızın bize ne faydası var? Benim edebiyatçıya ihtiyacım varsa edebiyatçı alırım. Başka bir alana ihtiyacım varsa onu alırız. Bu bizim hesabımız tamamen rasyonel, tamamen bilimsel kriterlere göre ve formüle edilmiş bir hesap" dedi.

YAZ TATİLİ PLANI DEĞİŞMEYECEK
Okulların erken kapanıp kapanmayacağı konusundaki tartışmalara kesin bir dille son veren Bakan Tekin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz bu yılın 180 gününü bir şekilde tamamlamamız lazım. Hukuki olarak bu mümkün değil. Bizim de öyle bir planlamamız yok. Zaten hem temel eğitimden orta öğretime geçiş kapsamındaki sınavlar hem de yüksek öğretime geçiş kapsamındaki sınavlarda bu takvime göre planlanmış durumda."
Bakan Tekin, okulların Kurban Bayramı sonrasında sadece 2 hafta daha açık kalacağını hatırlatarak, "Yani tek birkaç gün olsa bu tartışılabilirdi ama 2 haftalık bir süreç söz konusu. Dolayısıyla bizim gündemimizde böyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE: MÜLAKAT KALKIYOR
Öğretmen adaylarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi de duyuran Bakan Tekin, mülakatın tamamen kaldırılacağını açıkladı. Tekin, "Şu anda bu yıl yapacağımız uygulamayla öğretmenlerin istihdamında mülakat mekanizması tamamen kalkıyor. Önümüzdeki dönemde, AGS diyoruz biz kısaca, Akademiye Giriş Sınavı ile beraber artık öğretmen adayı arkadaşlarımızın çoklu değerlendirmeye tabi tutulduğu başka bir sistem başlıyor. O ayrı bir mekanizma" diyerek yeni sisteme geçileceğini bildirdi.