Elazığ'da "Ausbildung" semineri Elazığ'da "Ausbildung" semineri

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) 2. dönem için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Binlerce tıp doktoru, pazar günü yapılacak olan sınava girecek. Sınavın detayları, süresi ve sonuçları merak ediliyor. İşte YDUS 2. dönem sınavı hakkında bilmeniz gerekenler.

YDUS NEDİR?

YDUS, tıp doktorlarının yan dal uzmanlık eğitimi alabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. Sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda iki kez düzenlenir. Sınavda adaylara, temel tıp bilimleri, klinik tıp bilimleri ve yan dal uzmanlık alanları ile ilgili çoktan seçmeli sorular sorulur.

YDUS 2. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN, NEREDE, NASIL YAPILACAK?

YDUS 2. dönem sınavı, 17 Aralık Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 11.35’te sona erecek. Sınav, Ankara’da 10 bina ve 128 salonda gerçekleştirilecek.

Sınava 3 bin 655 aday başvurdu. Sınavda emniyet görevlisi dahil 386 kişi de görev alacak.

Sınavda adaylara, çoktan seçmeli soruların yer aldığı alanlarda 60 soru sorulacak ve 80 dakika cevaplama süresi verilecek.

Sınava girecek adayların, T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı ile sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak.

YDUS 2. DÖNEM SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YDUS 2. dönem sınavı sonuçları, 30 Ocak 2024 tarihinde ÖSYM’nin internet sitesinden duyurulacak. Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin [Aday İşlemleri Sistemi]'nden öğrenebilecekler.

Editör: Ayşegül Yaşar