Nazmi Kahraman

Yerel seçim tarihinin yaklaşmasıyla bazı partilerin adayları belirlenirken, DEM Parti’de ise ilginç bir durum yaşanıyor. 2 ilden DEM Partiye kadın aday adayı başvurmadı.

Partiler, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere kitlenirken, bir çok parti adayını açıkladı. Bölgenin en güçlü partisi olan DEM Parti’de ise, 2019 seçimlerine göre adaylık başvurusunda sayısal bir düşüş gözleniyor. 

DEM Parti’nin bölgede en güçlü olduğu ve 14 Mayıs seçimlerinde 3 Milletvekilinden 2’sini aldığı Bitlis’te belediye eş başkan adaylığı için başvuran kadın aday olmadığı ortaya çıktı. 

-412DEM Parti Bitlis İl eş Başkanı Fikret Birlik, Bitlis merkez için başvuran kadın aday olmadığını belirterek, Güroymak, Hizan, Tatvan ve Ahlat için eş başkan adaylığı için başvuran kadın adayları olduğunu söyledi. Birlik, başvuru olmayan yerde kadın eş başkan adayının ise parti tarafından belirleneceğini söyledi. 

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

-411BİNGÖL’DE HİÇ KADIN ADAY YOK

Bitlis gibi Bingöl’de de belediye eş başkan adaylığı için başvuran kadın aday olmadığı öğrenildi. Kürt siyasetinin son yıllarda kadınlara verdiği önem ve eş başkanlığa geçmesine rağmen toplamda 11 belediyesi olan Bingöl’de hiç bir kadın adaylık başvuru yapmazken, sadece 8 erkek aday başvurusu yaptı.

Editör: Nazmi Kahraman