Gönüllü 3 bine yakın sınıf öğretmeni, bine yakın beden eğitim öğretmeni, 200'e yakın antrenöre hem teorik hem de saha eğitimi verilerek, 200 bin civarında ilköğretim, 280 bin civarında ortaokul olmak üzere 500 bin öğrenci Futbol Gelişim Projesi ile buluştu.

1 milyon çocuğa ulaşılarak, onlara eğitici ve eğlenceli etkinlikler aracılığıyla bu oyunu sevdirip bir futbol kültürü oluşturulması amaçlanıyor.

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

DİYARBAKIR'DA PİLOT İL

Futbol Gelişim Projesi kapsamında 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde 16 pilot il belirlendi. Bugüne kadar Antalya, Ankara, Adana, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, İzmir, İstanbul, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Rize illerinde uygulamalar yapıldı. Bu 16 ile yeni iller eklenmesi suretiyle projenin dokunduğu öğrenci sayısı 1 milyona çıkarılacak.

Projenin 2024-2025 eğitim öğretim döneminde 41 ile taşınacak.

BELGE DE VERİLİYOR

Eğitimlere sınıf öğretmenleri, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler ile üniversitelerin spor bilimleri fakültesinde öğrenim gören futbol uzmanlık öğrencileri yer alıyor.

Eğitimlere katılan sınıf öğretmenlerine "TFF Gönüllü Liderlik" belgesi veriliyor. Beden eğitimi öğretmenleri de "Çocuk Futbolu" sertifikası alacak.

OKULARA MALZEME DAĞITILACAK

FIFA "Football for Schools" kapsamında, TFF'ye gönderilecek futbol malzemeleri de okullara dağıtılacak. Bu kapsamda binlerce futbol topunun yanı sıra her okula yelek, işaret tabağı, kondisyon merdiveni ve portatif kale gibi malzemeler TFF tarafından temin edilerek belirlenen ilkokul ve ortaokullara gönderimi sağlanacak.

(AA)

Editör: Özgür Ayaydın