Diyarbakır’da, AK Partinin Büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Halis Bilden, 2016 yılından beri uygulanan kayyım uygulaması için ne dedi? Detaylar haberimizde…

Diyarbakır’da, bir otelde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, çalışmaları ve seçilmesi durumunda yapacakları hakkında bilgiler verdi. 

Whatsapp Image 2024 02 10 At 11.58.57 (1)Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Bilden, 2016 yılından beri Diyarbakır aşta olmak üzere bölgedeki kayyım uygulaması ile ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

“KAYYIM, GÖNÜLDEN BENİMSEDİĞİM BİR YÖNTEM DEĞİL”

“Kayım gönülden benimsediğim bir yöntem değil, bunun altını çizmek istiyorum. Hatırlayın birileri burada barikat kurdular ve özerklik ilan ettiler. Kayyım sistemi zorunluluktan atandı.”

Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı

Halis Bilden, Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan lığına talip olmasının en büyük nedeninin bilgi ve birikimini doğrudan şehre aktarmak olduğunu söyledi. Projelerinin başında kültür ve turizm geldiğini, ilk projelerinin Sur içinin kısmi yayalaştırılması ile ilgili olduğunu söyleyen AK Parti Büyükşehir adayı Bilden, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Whatsapp Image 2024 02 10 At 11.58.57 (3)“TRAMVAY PROJESİNİ REVİZE EDİYORUZ”

“Tramvay için 14 kilometrelik bir hat ön görülmüş.  Bu proje olacak ve şöyle revize ediyoruz. Urfa yolundan yeni TOKİ konutlarına kadar uzatmak. Şehir içinde geçen tren hattında raylı sistemle entegre edeceğiz. Bir banlöyü şeklinde daha hızlı bir hale getireceğiz. 4-5 yıllardır surlarla ilgili çok önemli çalışmalar var. Onu devam ettireceğiz. Surun iç kısmında raylı sistem kurmayacağız Burçların nasıl kullanılması ile ilgili halka soracağız. Bir nevi referandum yapacağız. Önemli kararların hepsini halka birlikte alacağız.”

Editör: Ferit Aslan