ALG Spor futbolcusu Patricia Seteco hakkında Beşiktaş kulbü erkek olduğu yönünde iddialarda bulundu. Bu olay sonrası Patricia Seteco gündem oldu. Yurttaşlar arama motorlarında, ''Patricia Seteco kimdir, kaç yaşında? Patricia Seteco erkek mi? Patricia Seteco cinsiyeti değişitirdi mi'' soruları aratılıyor. Peki, 'Patricia Seteco kimdir? Patricia Seteco kaç yaşında? Patricia Seteco nereli? Patricia Seteco erkek mi? Patricia Seteco cinsiyeti değişitirdi mi? İşte tüm merak edilenler...

PATRİCİA MİNGAS AFONSO SETECO KİMDİR?

Patricia Mingas Afonso Seteco, 26 Eylül 1992 yılında Angola’nın başkenti Luanda’da dünyaya geldi. Futbola küçük yaşlarda başlayan Seteco, ülkesinin en önemli kadın futbol takımlarından Progresso Sambizanga’da forma giydi. 2011 yılında Angola Milli Takımı’na çağrılan Seteco, 2012 Afrika Kadınlar Şampiyonası’nda da yer aldı.

Koç ve Sarıalioğlu, PFDK'ye sevk edildi Koç ve Sarıalioğlu, PFDK'ye sevk edildi

2019 yılında Türkiye’ye transfer olan Seteco, ALG Spor’un kadrosuna katıldı. Burada gösterdiği performansla dikkat çeken Seteco, takımının en önemli oyuncularından biri oldu. Seteco, bu sezon ligde 16 maçta 9 gol atarak takımının en golcü ismi oldu.

PATRİCİA SETECO ERKEK Mİ?

Ancak Seteco’nun başarısı, Beşiktaş Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan’ın skandal bir iddiasıyla gölgelendi. Fidan, ALG Spor ile oynadıkları maçın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Seteco’nun ‘erkek’ olduğunu ve kimliğinin değiştirildiğini öne sürdü. Fidan, “Resmen oyuncunun kimliğini değiştirmişler. Erkeği kadın diye oynattılar. Çok ayıp, yazık” ifadelerini kullandı.

Patricia Seteco’nun cinsiyeti hakkında ortaya atılan iddialar, futbol camiasında büyük bir tartışma yarattı. Seteco’nun hem takım arkadaşları hem de rakip takımlardan destek gördüğü görüldü. Seteco’nun cinsiyet testi yaptırıp yaptırmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Editör: Ayşegül Yaşar