Ferit Aslan

Amedspor’un başına sezonun ikinci devresinde gelen ve 11 yıllık şampiyonluk hasretini sona erdiren tecrübeli teknik adam Mesut Bakkal, şampiyonluğu getiren maçları anlattı. 

Amedspor’u birinci lige çıkaran teknik adam olarak tarihe adını yazdıran teknik direktör Mesut Bakkal, 18 maç başında kaldığı Amedspor’a gelişini, nasıl bir takım bulduğunu, kritik maçları, üzüntülerini ve şampiyonluğu getiren maçları CEGA Medya’ya anlattı. 

Whatsapp Image 2024 05 10 At 14.51.34“BAŞKAN İYİ NİYETLİ, SERDAR HOCA İYİ BİR TAKIM BIRAKTI”

Tecrübeli teknik adam Bakkal, Amedspor’a gelirken hiç bir tereddütünün olmadığını, özelilkle Ankara’da görüştüğü başkan Aziz Elaldı’nın iyi niyetli olduğunu, ve Amedspor’a aşinalığının olduğunu söyledi. Daha önce İsmet ve Aykan hocaları buraya getirmekten dolayı Diyarbakır ve Amedspor’u bildiğini söyleyen Bakkal, “Sonra kadroya bir baktım, kadro da iyi. Sonra Serdar'la (Serdar Bozkurt) görüştüm. Allah'a var bize iyi bir takım bıraktı. Ligi gördükten sonra hiç tereddüttüm kalmadı zaten” dedi. 

Milyonlarca öğrenciye kritik uyarılar Milyonlarca öğrenciye kritik uyarılar

Gol“İKİ ON NUMARA TANSFER YAPTIK, ÇOK KATKILARI OLDU”

Amedspor takımı ile Antalya kampında karşılaştığını söyleyen Mesut Bakkal, “Antalya kampına gittiğimde umutlarım daha da iyi oldu. Hem yönetim olarak hem de biz teknik olarak bu takıma takviye yapılmasının şart olduğunu karar verdik. Acele etmedik. İşte önce Berkay'ı aldık, Taşkın'ı aldık. Ondan sonra da çok isim geldi. Hatta biraz insanlar tereddüt etti ya işte adam alalım falan diye ama beklediğimize değdi. İki tane tam on numara transfer yaptık yani Mert Çapar ve Çekdar Orhan’ı. Çok büyük katkıları oldu” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 05 10 At 14.51.34 (3)“DENİZLİ MAÇI BEKLEDİĞİMİZ GİBİ GİTMEDİ”

Antalya kampından sonra Denizli maçı ile ikinci yarıya başladıklarını, ancak o maça yeteri kadar çalışamadıklarını söyleyen Bakkal, “Tabii tam böyle hem antrenman yapıyorsunuz hem 10 günde maç oynayacaksınız falan. Hazırlık maçları dahil iyi bir performans verdiler ama Denizli maçı beklediğimiz gibi gitmedi. Ondan sonra zaten transferlerle birlikte yürüdük gittik” dedi. 

P H O T O 2024 03 30 12 42 35“LİGİN ÜSTÜNDEKİ OYUNCU GRUBU İLE ÇALIŞMAM AVANTAJ OLDU”

Mesut Bakkal, çok düzgün ve bu ligin üstünde oyuncu grubuyla çalışmanın kendisi için en büyük avantaj olduğunu belirterek, ilk büyük üzüntüyü de yine Denizli maçında yaşadığını söyledi. Bakkal, Denizli’de yaşadığı üzüntüyü şöyle anlattı:

“ŞAMPİYON YAPTIK, DÜŞMEKTEN KURTARDIK, BENİ ÜZDÜLER”

“Çok üzüldüm. Ben iki sefer Denizlispor’u kurtardım. Bir de 12-13 sene futbol oynadım orada. Çocuklarım orada doğdu, eşim oralı. Ben 20 yıl orada kaldım. Büyük emek verdik. Sonra Süper Lig'e çıkarttık Ersun Hoca ile. Ondan sonra 2008'de gittim Süper Lig'de kurtardım. Ondan sonra 2. Lig'de düşüyorlardı. 15 maçta 30 puan alarak kurtardık. Arkasından bu şekilde ayrıldım. Hiçbir de para da talep etmedim. Yani miktarını şu anda çok ayıp, söylemeyeceğim ama ben ilk oraya gidip de mahkemeye vermeyenlerden birisiyim yani. Ben böyle yapmışken bir anda işte orada hak etmediğimiz tepkilerle karşı çok üzüldüm.”

Whatsapp Image 2024 05 10 At 14.51.34 (5)“FETHİYE’DE OYNAMADAN KAZANDIK”

Mesut Bakkal, oynadıkları zor maçları anlatırken, “Mesela Fethiye'de oynamadan kazandık. Ligin sonuna doğru yani 12 maçlık üst üste bir galibiyetlerin arkasında takımda tabi mecburen bir düşüş yaşıyorsunuz. Allah'tan o düşüşleri biz kazasız atlattık. Özellikle Fethiye maçını oynamadan kazandık ve çok önemli bir 3 puan oldu bizim için” dedi. 

“DÖNÜM MAÇIMIZ İSKENDERUNSPOR OLDU”

Amedspor şampiyonluğu ile kendi kariyerinde de ilk kez bir takımı şampiyon yapan Mesut Bakkal, “Bizim aslında dönüm maçımız bence İskenderun maçı. Burada Aksaray beraberliğinden sonra gidip de 3-2 maçı aldık. O maç bizi tetikledi. O gün de söyledim, bugün de söylüyorum. Bu takım şampiyon olduysa, oyun formatıyla oldu. Yani oynadığı oyun ile oldu. O oyunu eğer biz, oyuncuyu mental olarak değiştirmeseydik, o oyuna adapte olmasaydı, çünkü bekleyen bir takım vardı, biz önde baskıya geçtik” diye konuştu. 

Mesut Bakkal“BİZİ OYUN FORMATI ŞAMPİYON YAPTI”

Mesut Bakkal, önde oyun oynamalarından futbolcularında çok keyif aldığını ifade ederek, “Hatta çok spor kamuoyunda bizim oyunda, futbol çok konuşulmaya başlandı. Ben zaten o şekilde oynadığımız zaman şampiyon olacağımızı düşündüğümüz için buna da oyuncu grubu çok çabuk uyum sağladı ve aldık götürdük. Yani işte Çekdar’lı, Çapar’lı, Yılmaz’lı, Berk’li falan derken hücum futbolunu hem bizim taraftarın da istediği oydu zaten. Aslında o bizi şampiyon yaptı. Oyun formatı şampiyon yaptı” dedi. 

“BİZİ ŞAMPİYON YAPAN MAÇ KASTAMONU MAÇIYDI”

Tecrübeli teknik adam Bakkal, ne 7 puan geride başlaması nede Aksaray beraberliğinin kendisinin umudunu hiç kırmadığını belirterek, “Çünkü burada inanılmaz bir enerji var. Bu enerjinin, bu camianın, bu taraftarı grubunun bu enerjisi boşuna çıkmaz. Dönmez yani bu. Dönmeyecek dedim. Hiçbir şekilde umutsuzluğum yoktu. Öyle olsa böyle mi olur? Ama bizi şampiyon yapan maç Kastamonu maçıdır” diye konuştu. 

Whatsapp Image 2024 05 10 At 14.51.34 (1)“IĞDIR, BİZE REHAVETİN BİLETİNİ KESTİ”

Kendisi açısından en halay kırıklığı yaratan maçın Iğdır maçı olduğunu söyleyen Mesut Bakkal, “Rehavet yaşandı. Çok talihsiz bir gol yedik. Ama o da bize bizim bence biletimizi kestiler o gün yani madem dediler ‘siz bu kadar gevşediniz, biraz haddinizi bildirelim’ dediler. Sonra Soma'daki cevap verişimiz her şeyi bitirdi.  Ama bu takımda özellikle son bir kaç maç hariç hakkını veren oyuncu grubu var” dedi. 

Whatsapp Image 2024 05 10 At 14.51.34MESUT HOCA GİDİYOR MU, KALIYOR MU?

Mesut Bakkal, Amedspor ile birinci ligde devam edip etmeyeceği ile ilgili bir soru üzerine ise, “Durumum daha belli olmadı. İşte bugün bir kupa kutlaması için bir araya geldik. Ondan sonra bir bakacağız. Ya ben burada mutluyum. Burada insanların gönlünün benimle devam etmesinden yana olduğunu da biliyorum. Ama, burada yapılacak işin de çok olduğunu da biliyorum. Yani burada biz şu anda ben gerçekten burada çok samimi bir şey söyleyeceğim. Ben burada olayım olmayayım ama bu kulübün bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Bunu da yapabilecek hem güç var. Evet. Hem maddi olarak, manevi olarak üst seviyede giden bir ekip var” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan