Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır ve doğal yöntemlerle desteklenmesi gereklidir. Özellikle zencefil gibi bazı bitki çayları, sindirim sistemini canlandırarak bağırsakları hızlandırır ve kabızlığı giderir. İşte zencefil ve diğer baharatlarla hazırlanan çaylarla ilgili detaylar...

MASALA ÇAYI 

Sevilen bir Hint içeceği olan Masala chai, siyah çay, seçilmiş baharatlar ve sütün (dolu veya tonlu) güzel bir karışımıdır. Bu zengin ve aromatik çay, kakule, tarçın, karanfil, zencefil ve bazen de karabiberin karışımından oluşur ve daha sonra süte eklenmeden önce mükemmel bir şekilde ısıtılır.

Masala chai'de bulunan baharatlar sadece lezzet patlaması değil aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sağlar. Örneğin zencefil sindirime yardımcı olurken tarçın içinizin sıcak kalmasına yardımcı olur. Taze masala çayı güveci yapmak, soğuk bir kış gününde ideal bir arkadaştır.

LİMONLU BİBER ÇAYI 

Şaşırtıcı bir lezzet kombinasyonu olan limon biber çayı çok etkilidir. Limonun narenciye tadı ve biberin hafif baharatlılığı sadece sizi tazelemekle kalmaz, aynı zamanda soğuk algınlığı veya grip belirtilerinden kurtulmanıza da yardımcı olur. 

Sabahları bir kaşık pekmez içince kemikler beton gibi güçleniyor Sabahları bir kaşık pekmez içince kemikler beton gibi güçleniyor

Limon, bağışıklık sistemini güçlendirmenize yardımcı olan C vitamini ile doludur; karabiber ise soğuk havayla mücadele için gerekli olan mükemmel ısınma özelliklerine sahiptir. Bu çay, hem ferahlatıcı bir tat sunmakta hem de canlandırıcı bir vuruş sağlayarak gün boyu enerjik kalmanıza yardımcı olmaktadır.

ZENCEFİL VE NANE ÇAYI 

Zencefil ve nane çayı, zencefilin baharatlı sıcaklığını nanenin serinletici tazeliğiyle birleştiren rahatlatıcı bir içecektir. Genellikle yeşil çay poşetlerinde bulunan zencefil ve nane çayını kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Zencefil, antiinflamatuar özellikleriyle ünlüdür ve kışa bağlı soğuk algınlığı ve boğaz ağrılarından kurtulmanıza yardımcı olur. Ve bununla eşleştirilen nane, biraya ferahlatıcı bir unsur katarak sindirimin iyileştirilmesine ve vücut üzerinde sakinleştirici bir etkiye katkıda bulunur.

TARÇIN VE KAKULE ÇAYI 

Tarçın sıcaklığı ve kakule aromasının karışımı olan bu çay, içeceğinizi baharatlı veya zencefilli sevmiyorsanız mükemmel! Tarçının antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu bilinmektedir, bu da yolunuza çıkan grip veya enfeksiyonlardan korunmanıza yardımcı olabilir ve kakulede kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olan antioksidanlar bulunur. Bu baharatların birleşimi sadece içinizi ısıtmakla kalmayıp aynı zamanda kendinizi rahat hissetmenizi sağlayan rahatlatıcı bir içecek oluşturur.

PAPATYA TARÇIN ÇAYI 

Papatya ve tarçın çayının fincanda rahatlık sunduğu biliniyor. Papatya ve stresten uzak durmaya yardımcı olan ve aynı zamanda daha iyi uyumanıza yardımcı olan sakinleştirici etkileri ve ardından daha iyi bağışıklığı destekleyen ve anti-oksidanlara sahip tarçın ile eşleştirilen bu içecek, sizi sıcak ve stressiz tutacak mükemmel, hafif bir içecek haline gelir.

Editör: Ayşegül Yaşar