Türkiye'nin en önemli gündem maddeleri arasında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi 'nin (DEM Parti)  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kimin olacağı yer tutuyor.

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

Dün Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylık başvuru yaptığına ilişkin haberler yayımlandı. Ancak bu başvurunun doğru olmadığı ortaya çıktı.

YAZILI BAŞVURUSU HENÜZ YOK

Medyascope'nin haberine göre, DEM Parti kaynakları, Başak Demirtaş’ın şu ana kadar yazıldığı gibi bir adaylık başvurusunun olmadığını belirttiler.

Başak Demirtaş’ın adaylıkla ilgili açıklamasının parti için  kıymetli olduğunu belirten partililer, İstanbul adayının MYK, Seçim Komisyonu ve Yerel Yönetimler Koordinasyonu’nun yapacağı toplantılardan sonra karar verilebileceğini işaret ettiler.

NİHAİ KARAR 10 ŞUBAT'TA

Partililer, İstanbul’da aday çıkarılıp çıkarılmayacağına, çıkarma kararı alınırsa kimin aday olacağına dair kesin kararın 10 Şubat 2024’e kadar verileceğini dile getirdiler.

Parti MYK’sının 3 Şubat’ta toplanacağını ve Seçim Komisyonu ile  İstanbul başta olmak üzere Batı’daki diğer iller için tartışmaların yapılacağını belirten kaynaklar, “Buradan kesin karar çıkmaz. Çünkü daha sonra Yerel Yönetim Koordinasyonu Toplantısı olacak” dediler.

Parti kaynakları, İstanbul konusunda birilerine kaybettirip, birilerine kazandırmaktan ziyade partinin kazanması stratejisinin benimsendiğini vuruladılar.

Editör: Özgür Ayaydın