Yüksekova’da ekim mesaisi Yüksekova’da ekim mesaisi

Mardin’de öğretmen eşine öğrencilerin hakaret etmesi nedeniyle polislerle birlikte okula gittiği ve 3 öğrenciyi gözaltına aldırdığı iddia edilen hakim ile ilgili Mardin Cumhuriyet başsavcılığından yazılı bir açıklama yapıldı. 

“HAKİM SIFATI İLE DEĞİL, EŞİNE DESTEK İÇİN OKULA GİTMİŞTİR”

Başsavcı Mustafa Akbulut adına yapılan yazı açıklamada, konu ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Mardin İdare Mahkemesinde görev yapmakta olan bir hâkim meslektaşımızın öğretmen eşinin, kendisine hakaret eden öğrenciler hakkında şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmış, yaşanan olay sonrasında şikâyetçinin eşi hâkim sıfatıyla değil eşine destek olmak için okula gitmiştir” denildi. 

-389“POLİSLER, ÖĞRETMEN EŞİNİN HAKİM OLDUĞUNU BİLMİYORLARDI”

Yazılı açıklamada, soruşturmada görev alan polis memurları anın öğretmen eşinin hâkim olarak görev yaptığından dahi haberdar olmadıkları belirtilerek, “Olayın yerel basına yansıması üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımızın kimseye ayrıcalık ve imtiyaz tanınmayacağı, yalnızca yasal mevzuatın uygulanacağı yönündeki sözlü talimatlarına rağmen, kimlik tespitleri yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilen çocuklarımızın, ısrarlı bir şekilde gözaltına alındıkları ve hâkimin polislerle birlikte okula baskın yaptığı yönündeki tezvirat içeren haberler gerçek dışı, görev yapmakta olan bir hâkim meslektaşımız nezdinde yargıyı itibarsızlaştırma gayretinden öteye geçmeyen, herkesin malumu olan çarpık bir zihniyetin ürünüdür” denildi.

-382Mardin Cumhuriyet başsavcılığının açıklamasının devamında, şikâyet hakkının herkesin anayasal hakkı olduğu, Cumhuriyet Başsavcılıkları şikâyetleri soruşturmakla görevli oldukları belirtilerek, devam ile şöyle denildi:

“KİMSEYE AYRICALIK YAPILMAYACAKTIR”

“Şimdiye kadar yapılan haberlerin bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmekte iken, konunun ısrarlı bir şekilde gündemde tutulması manidardır. Gerçek dışı haberleri yaymak suretiyle kamuoyunda panik ve endişe yaratarak kamu düzenini bozanlar hakkında TCK 217/A maddesine muhalefet suçundan soruşturma yapılacaktır.

Hakkında soruşturma yürütülen çocuklar gözaltına alınmadığı gibi, henüz soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından çocuklarımızın ifadelerine dahi başvurulmamıştır. Soruşturma normal seyrinde devam edecek ve mevcut deliller çerçevesinde gereğine tevessül edilecektir. Adalet mülkün temelidir. Herkes kanunlar önünde eşittir ve kimseye bir ayrımcılık yapılmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Ferit Aslan