Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş ağa sahip dağıtımcı firmalarından biri olan Akbal İtriyat, yarım asırlık tecrübesini üretime dönüştürüp, Diyarbakır OSB'de fabrika kurdu.

Yüzde yüz yerli ve milli BİO MEN marka şampuanı ile büyük markalara kafa tutmaya başlayan Akballar Group, daha şimdiden piyasada adından sıkça söz ettirmeye başladı. 

Whatsapp Image 2024 01 05 At 10.04.40

Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz

Akbal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Naif Akbal, istihdam yaratarak, şampuan, saç kremi ve sıvı sabun üretimi yapacaklarını söyledi.

OSB 1. Etapta 2 bin metresi kapalı olmak üzere toplam 7 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan fabrika inşaatını tamamlayan Akbal İtriyat, üretime geçmek üzere makine ve ekipman yerleştirme işlemlerine başladı.

Naif Akbal, 1978 yılında kurduğu şirket Türkiye'nin doğusuna hizmet sunduklarını belirterek,  ''Şirketimizin Ankara ayağını oluşturmak üzere 2018 Mart ayından itibaren hizmetimizi sürdürüyoruz. Dağıtım ağımız içerisinde arasında Etimatik, Banat, Eczacıbaşı, Komili, Wilkinson, P&G, Hunca'nın da yer aldığı onlarca marka var.'' dedi.

Akbal, Akballar Medikal olarak Irak'ta da yurt dışı operasyonlarını yürütmek ve ihracat yapmak amacıyla 2017 yılında Newpage firmasını kurdukalarını aktardı.

Bünyelerindeki dağıtım sisteminin iki ayaktan oluştuğuna işaret eden Akbal, " Bunlardan ilki marketlere ve perakende satış noktalarına yapılan dağıtım, diğeri ise kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan dağıtımdır.  Ülkemizin en önemli milli ürenlerinden olan BOR madeni katkılı Eti Matik deterjanını, Devlet Malzeme Ofisine (DMO) nezdindeki satışı konusundaki tek yetkili firma olarak ETİ Maden ile 2019 yılından itibaren geçerli olmak üzere oluşturulan protokol kapsamında faaliyetlerimize devam etmekteyiz."  dedi.

Akbal, Diyarbakır OSB'de kurdukları fabrika ile üretime başladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"2021 yılı Ocak ayından itibaren Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) firmamıza tahsis edilen alan üzerinde inşaat çalışmaları tamamlanmış olup, makine ve ekipmanların yerleştirilmesi aşamasına gelindi. Fabrikamızda ilk etapta temizlik kimyasalları üretimini planlanmış olup AKBAL markasıyla sıvı sabun, şampuan, saç kremi üretimine başlanacaktır.''

ŞAMPUAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Ayrıca, yüzde yüz Diyarbakır markası olan BİO MEN şampuan markasını sektöre kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Akbal, " Piyasaya yeni girmemize rağmen, gördüğümüz ilgi ve aldığımız talepler bizi mutlu etti. Yeni olmamıza rağmen büyük markalarla daha şimdiden rekabet edebilme ümidimizi arttırdık. Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye'nin bütün şehirlerinde BİO MEN marka şampuanlarımız, ilgili marketlerde yerini almış durumda. " diye konuştu.

(Haber Merkezi

Editör: Meral Özdemir