Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki tartışma, DTSO’nun 2023 yılının faaliyetlerini değerlendiren Başkan Mehmet Kaya'nın, “2017 yılından beri hafif raylı sistemle ilgili Bakanlık’tan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ödenek geliyor. Fakat bu gelen ödeneklerin hiçbiri projeye dönüşmedi” açıklamasıyla başladı. Kaya, açıklamasının devamında hafif raylı sistemin yapımı için gönderilen 642 milyon ödeneğin büyükşehir belediyesi tarafından geri gönderildiğini ddia etti. 

Büyükşehir Belediyesi, bunun üzerine kamuoyunu bilgilendiren bir paylaşımda bulundu. "Kamuoyuna saygıyla duyrulur" paylaşımda şöyle denildi:

"Bazi basin yayin organlarinda Diyarbakir Ticaret Odasi baskani Mehmet Kaya'nin açiklamalarina dayandirilarak verilen haberlerde; Ulastirma Bakanliginin Diyarbakir Büyüksehir Belediyesine Hafif Rayli Sistem için para gönderdigi, gönderilen ödenegin kullanilmayarak geri gönderildigi veya baska amaçla kullanildigi bilgisi tamamen asilsiz ve gercek
disidir. Hafif rayli sistem projesi ile ilgili süreç Büyüksehir Belediyemiz ve Ulastirma Bakanligimiz tarafindan koordinasyon içerisinde yürütülmektedir. Kamuoyuna saygryla duyurulur."

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, bu kez belgelerle birlikte bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın Yatırım Programı kapsamında Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından; 2017-2023 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Dağkapı – Hastane Hafif Raylı Sistem hattı için ayrılan ödenekler ektedir." denildi. 

İki kurum arasındaki karşılıklı açıklamaların daha ne kadar devam edeceği merak konusu oldu.

Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor

Editör: Meral Özdemir