YKS sınavına girecek olan öğrencilere Mardin’in Nusaybin ilçesinden güzel bir haber geldi. İlçe sınırları içerisinde yaşayan ve YKS sınavına girecek öğrencilerin kayıt ücretini belediye ödeyecek.

Kayyım ile 2016 yılından beri yönetilen Nusaybin Belediyesi, 2024 yılında YKS' ye girecek olan öğrencilere kayıt desteği verme karara aldı. Belediyeden yapılan açıklamada, Nusaybin sınırları içerisinde eğitim gören ve aşağıdaki şartları taşıyan tüm 12. Sınıf öğrencileri bu desteğimizden faydalanabileceği belirtildi. Belediyenin YKS kayıt ücreti için istediği genel şartlar şöyle:

NusaybnnGENEL ŞARTLAR

1. Nusaybin ilçe sınırları içerisinde eğitim gören 12. sınıf öğrencisi olmalıdır.

2. 20 yaşını geçmemiş olmak kaydıyla Nusaybin'de ikamet eden açık öğretim lisesi öğrencisi olmalıdır.

3. Belediyemize başvuru esnasında belirtilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aile durum bildirir belgesi (3294 sayılı kanundan faydalanan öğrenciler), sınav ücreti yatırıldığına dair dekont, kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve IBAN adresi öğrencinin kendine ya da velisine ait olmalıdır.

Van’da dolu yağışı: Her yer bembeyaz oldu Van’da dolu yağışı: Her yer bembeyaz oldu

4. Bu yönerge kapsamında yapılacak olan hizmetlerin takibinden başvuru sahibi sorumludur.

5. Nusaybin Belediye başkanlığı bu yönerge kapsamında gerekçe göstermeksizin eğitim yardımını iptal etme hakkını saklı tutar.

6. Bu yönerge üzerinde Nusaybin Belediyesi değişiklik yapma hakkına sahip olup, eğitim yardımları kapsamında yapılacak iş ve işlemlerin duyurusu Nusaybin Belediyesi'ne ait web sitesi duyuru alanında ilan edilecektir.

Editör: Ferit Aslan