Beşiktaş, teknik direktörlük arayışlarını sonlandırdı ve Portekizli çalıştırıcı Fernando Santos ile anlaştığını duyurdu. Siyah-beyazlılar, Portekiz Milli Takımı’nı uzun yıllar çalıştıran ve tarihi başarılar kazandıran Santos’u takımın başına getirerek büyük bir sürpriz yaptı.

FERNANDO SANTOS KİMDİR?

Fernando Santos, 10 Ekim 1954’te Lizbon’da doğdu. Futbola Benfica altyapısında başlayan Santos, profesyonel kariyerini Estoril’de geçirdi. 216 maçta forma giyen Santos, aynı zamanda Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği eğitimi aldı.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe başlayan Santos, Portekiz’in üç büyük takımı Porto, Benfica ve Sporting Lizbon’u çalıştırdı. Porto ile lig şampiyonluğu, iki Portekiz Kupası ve iki Portekiz Süper Kupası kazanan Santos, Benfica ve Sporting ile de Şampiyonlar Ligi’ne katıldı.

Yunanistan’da Santos, burada AEK, PAOK ve Panathinaikos takımlarını çalıştırdı. AEK ile Yunanistan Kupası’nı kazanan Santos, AEK ve PAOK ile de Şampiyonlar Ligi’ne katıldı. Yunanistan’da 4 kez yılın teknik direktörü, 2 kez yılın spor adamı, 2000/2010 yılları arasında 10 yılın teknik direktörü seçildi.

2010 yılında Yunanistan Milli Takımı’nın başına geçen Santos, burada da büyük başarılar elde etti. Yunanistan’ı Euro 2012’ye götüren Santos, burada çeyrek finale yükseldi. 2014 Dünya Kupası’nda da Yunanistan’ı tarihinde ilk kez ikinci tura çıkaran Santos, Yunan halkının sevgisini kazandı.

FERNANDO SANTOS’UN PORTEKİZ MİLLİ TAKIMI’NDAKİ BAŞARILARI

2014 yılında Portekiz Milli Takımı’nın başına geçen Santos, burada da tarihe geçti. Fernando Santos’un kariyerinde kazandığı kupalar ise şöyle;

·       EURO 2016 UEFA

·       Uluslar Ligi

·       1x Portekiz Ligi

·       2x Portekiz Kupası

·       2x Portekiz Süper Kupası

·       1x Yunanistan Kupası

FERNANDO SANTOS’UN KARİYER İSTATİSTİKLERİ

Fernando Santos’un çalıştırdığı takımlarda yakaladığı maç başına puan ortalamaları şöyle;

Polonya Milli Takımı - 1.50

 Portekiz Milli Takımı - 2.06

Yunanistan Milli Takımı - 1.92

PAOK - 1.75

Trendyol 1. Lig'de görünüm Trendyol 1. Lig'de görünüm

Benfica - 2.02

AEK - 1.94 & 2.32

Sporting - 2.11

Panathinaikos - 2.00

Porto - 2.03

Estrela - 1.1

Editör: Ayşegül Yaşar