Özgür Ayaydın

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, yaklaşık 484 bin aboneye kesintisiz su temin ettiklerini söyledi.

İçmesuyu fiyatı konusunda 30 büyüklşehir belediyesi arasında en ucuzunun Diyarbakır olduğunu vurgulayan Tutşi, ‘’1 metreküp su Manisa’da 33, İstanbul'da 23.72, Ankara'da 20.75, Diyarbakır'da ise 11,68 liradan abonelere veriliyor. Üstelik biz abonelerimize içilebilir su temin ediyoruz.’’ ifadesini kullandı.

Su3-1

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

DİSKİ ekiplerinin 7/24 kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temin etmek amacıyla kent genelinde 268 bin metre içme suyu şebekesi döşediğini anımsatan Tutşi, şunları kaydetti:

''Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez Kayapınar, Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde 38 kilometre kanalizasyon şebeke ve abone bağlantı hattı ile 2 bin 660 metre yağmur suyu şebekesi döşendi.’'

Su2

DİCLE NEHRİ TEMİZ AKACAK

DİSKİ Genel Müdürü Tutşi, İLBANK ile ortaklaşa inşa ettikleri Dicle ve Hani Atık Su Arıtma Tesisi sayesinde Dicle Nehri ve Daban Deresi temiz akacağını işaret ederek, şöyle devam etti:

''Dicle ilçesinin 2056 yılına kadar, Hani ilçesinin ise 2055 yılına kadar atıksu sorunu çözüme kavuştu. az aylarında artan su tüketimine karşı başlatılan 2 aylık tasarruf kampanyasıyla 669 bin metreküp su tasarrufu sağlandı.'Kayıt dışı su kullanımların önüne geçmek amacıyla çalışmalara devam eden DİSKİ ekipleri, akuistik dinleme cihazlarıyla tespit ettiği alanlarda büyük su tasarrufları sağlıyoruz.''

Editör: Özgür Ayaydın