Çakal diye avlanan ve yapılan inceleme sonucu, araştırmacılar o müthiş dönüşümle karşılaştı.

Michigan'ın Aşağı Yarımadası'nda yaşanan olağanüstü bir olay, avcılar ve doğa severleri şaşırttı. Yasal bir çakal avı sırasında vurulan devasa hayvan, genetik testler sonucunda sıradışı bir gerçeği ortaya çıkardı. Çakal olarak düşünülen bu hayvan, gri kurt olarak teşhis edildi.

100 YIL ÖNCE YOK OLMUŞTU

Güney Michigan'da öldürülen dev çakalın, türü 100 yıl önce bölgeden yok olmasına rağmen gri kurda dönüştüğü ortaya çıktı

Michigan Doğal Kaynaklar Departmanı yetkilileri, Calhoun İlçesi'nde gerçekleşen bu olayın ardından yaptıkları genetik testler sonucunda, avlanan hayvanın bir gri kurt olduğunu belirledi. Ancak bu durum, uzmanları hayrete düşürdü. Zira gri kurtların Michigan'ın Yukarı Yarımadası'nda yaşadığı biliniyor ve Aşağı Yarımada gibi güney bölgelerde görülmesi oldukça nadir bir durum.

Güney bölgelerde gri kurtların görülmesinin oldukça sıra dışıolduğunu belirten uzmanlar, bu olayın kökenini ve sebebinin araştırıldığını söyledi.

38 KİLOLUK DEV KURT

Meteorolojiden Güneydoğu için toz taşınımı uyarısı Meteorolojiden Güneydoğu için toz taşınımı uyarısı

Öldürülen hayvanın ağırlığının da dikkat çekici olduğunu iifade eden uzmanlar, şöyle dedi:

''38 kilogramlık bu devasa kurt, normal bir batı çakalından dört kat daha ağır olmasıyla ve doğu çakalının ortalama ağırlığının iki katını geçmesiyle dikkat çekiyordu. Bu da 20. yüzyılın başlarına kadar Michigan'da görülen kurt türlerinden oldukça farklı olduğunu gösteriyor.''

Büyük etobur uzmanı biyolog Brian Roell, bu olayın endişe verici olabileceğini belirterek, bu olağanüstü dönüşümün inc elendiğini bildirdi.
 

Editör: EYYUP KAÇAR