Nazmi Kahraman

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın sosyal paylaşımıyla gündeme gelen triflo uzmanlar tarafından öneriliyor.

Sağlık problemi yaşadığı iddialarıyla gündeme gelen Cem Yılmaz, nefes alma sorunu olduğunu ve zor nefes aldığını açıklarken, sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu.

Ünlü komedyen paylaşımında elinde nefes alma cihazı triflo ile konuyu tiye alarak; ''Alıyor ama veremiyor. İçine atıyorsun atma!'' dedi.

Cem Yılmaz

SOLUNUM KASLARINI GÜÇLENDİRİYOR

Korona döneminde sıkça gündeme gelen ve daha sonra da unutulan triflo bu kez de Cem Yılmaz'ın sağlık sorunu ile gündemde yerin aldı.

Uzmanların sağlıklı herkesin kullanbileceğini söylediği triflo cihazı nefes, solunum, egzersiz ve kişinin oksijen dengesini düzenliyor. Triflo adı verilen cihazın amacı, kişinin akciğer kapasitesini artırmak, nefes darlığını azaltmak ve solunum kaslarını güçlendirmek ve rahat nefes alıp vermesini sağlamaktır.

Triflo cihazı, kişinin nefes almasının zorlaştığı durumlarda oksijen dengesini düzenler. Akciğer kapasitesini artırır ve nefes darlığını azaltır. Bu cihaz solunum kaslarını da güçlendirir.

Triflo cihazı, akciğer hastalıklarında, ameliyat öncesi ve sonrasın da sporcuların bile yaptığı ve covid sonrasında da akciğer hasarının daha kolay atlatabilmesi için egzersizlerdir. Özellikle ameliyat olacak olan ya da ameliyat olduktan hemen sonra kullanılacak olan bir cihazdır.

TRİFLO CİHAZI NASIL KULLANILIR

Fosfor p32 pankreas kanseri için yeni umut oldu Fosfor p32 pankreas kanseri için yeni umut oldu

T R İ F L O M M

Uzmanlar, triflo solunum egzersiz cihazıyla akciğerin elastik ve geriye esneme kapasitesini arttıran çok önemli bir egzersizin yapılabnildiğini söyledi.

''Doğru şekilde uygulanması önemlidir. Bütün nefesimizi boşalttıktan sonra dışarıya bütün gücümüzle içeriye doğru çekmekle çıkan topları yukarıya mümkün oldukça uzun süre tutmaya çalışacağız bunu beş defa tekrar ettikten sonra ters çevrilir'' diyen uzmanlar, bütün nefes sonuna kadar üflenerek topların yukarıya doğru kaldırmaya çalıştığını, kaldırılan toplarında yukarıda bir süre tutulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Uzmanlari, kullanımla ilgili şunları söyledi:

''Üçüncü topu yukarı çıkarmak zor ama iki topu yukarda tutmak ve mümkün olduğunca bu pozisyonda beklemek çok yararıdır. Bu egzersizleri günde üç defa beş kez başlayabilirsiniz bunun sınırı yoktur.

Ameliyattan sonra her saat başı onar kez yaptırıyoruz ama ilk başlardan günde üç kere ile başlayarak giderek arttırmaya çalışmak akciğer performansınıza iyi gelecektir.''

TRİFLO CİHAZINI KİMLER KULLANABİLİR

Uzmanlar, triflo cihazının sağlıklı herkes tarafından kullanılabileceğini kaydederek, solunum ekzersiz cihazı triflonun, medikallerden alınarak kullanılabileceğini bildirdi.

Editör: Nazmi Kahraman