Nazmi Kahraman

Son günlerde sıkça gündeme gelmeye başlayan ve özellikle emeklilerin dört gözle beklediği promosyonnun ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

Fransızca "promotion" sozcüğünden türetilen promosyon Türkçe'deki karşılığı özendirmedir. Kişiyi sevindirmek için genelde para, saat, ajanda, anahtarlık, kalem gibi ürünler kullanılır.

Genelde para, saat, ajanda, anahtarlık, kalem gibi ürünler kullanılırken, firmalar,  kişiye özel ürünler de satış hedefleri doğrultusunda, müşterileri özendirmek için promosyon olarak müşterilere sunulabilir.

Promosyon olarak sunulan başlıca ürünler şöyle:

''Reklam, Reklam kampanyası, Reklam yönetimi, Reklam ortamı seçimi, Reklam araştırması, aıda, reklam takibi, marka bilinirliği, dijital pazarlama, dijital promosyon, entegre pazarlama iletişimi, promosyon ürünleri, pazarlama iletişimi, pazarlama yönetimi, pazarlama karması modellemesi, medya planlaması, yerel reklamcılık, çevrimiçi reklamcılık, promosyon karışımı, ürün yerleştirme, satış promosyonu ve sosyal medya pazarlama.''

EMEKLİLERE PROMISYON

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

Ayrıca son zamanlarda alım gücü düşen emeklilere de 3 yıl aynı bankada kalmaları şartı ile maaşları tutarında para yani promosyon verilmeye başlandı.

promosyon ile ilgili ilk kez 2017 yılında hayata geçirilen uygulamayla birlikte emekliler de banka promosyonlarından yararlanmaya başladı. 2024 yılının gelmesiyle özel bankalar, hükümetin talimatları doğrultusunda promosyon tutarlarında artışa gidilecek.

Editör: Nazmi Kahraman