Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi

Rusya’daki terör saldırısının fillerinden birinin kulağının kesildiği görüldü. IŞİD’linin, inanışlarına göre cennete gitmemesi için kulağının kesildiği belirtildi. 

Moskova’da 137 kişinin yaşamını yitirdiği konser salonundaki terör saldırısının faillerinden birinin sorgu görüntülerinde kulağının kesik olduğu görüldü. Rudaw’da yer alan habere göre, görüntülerde yakalanmalarının ardından sorguda darp edildikleri belli olan 4 saldırgandan birisinin kulağı da kalın bir bantla kaplı.

Rusya basını, sorgulama tekniği gereği saldırganın kulağının kesildiğini belirtirken, bu IŞİD açısından dini bir nedene dayandırıldı. NTV’de yer alan habere göre, saldırganın mahkemedeki sorgusu, tek kulağında kalın bir bant varken yapıldı.

791190 Image1Moskovsky Komsomolets gazetesine konuşan askeri uzman, kulak kesmenin eski bir sorgu tekniği olduğunu belirterek, “Bu yöntemle birlikte suçlular hızlıca konuşturulur. Bunu yapması elbette kolay değil, özel bir eğitim almanız gerekiyor. Böyle durumlarda teröristlere yönelik insan hakları daha önemsiz bir hal alıyor” dedi.

Uzmanlar, IŞİD gibi grupları açısından farklı bir durum olduğunu belirterek, “Radikal gruplar için kulak kesmenin anlamı çok büyük. Onlar için hem utanç verici hem de aşağılayıcı bir durum. Birçoğu kulakları kesildiği zaman 'Şehit' olmayacaklarına inanıyorlar. Dolayısıyla sembolik anlamı da bu” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan