Diyarbakır’da Çermik Aile Destek Merkezi’ne (ADEM) giden kadınlar, kurslarda hem eğitim alıyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

Çermik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Aile Destek Merkezi (ADEM) Koordinatörü Gülcan Yıldızhan, yaklaşık 5 yıldır kadınlara yönelik faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Kadınlara yönelik dikiş-nakış, el sanatları kursu olduğunu, spor salonu, Kur-an-ı Kerim, okuma yazma kurslarının olduğunu ifade eden Yıldızhan, aynı zamanda buraya gelen anneler için 3-6 yaş oyun sınıfları olduğunu dile getirdi.

Yıldızhan, şöyle dedi:

''Hem çocuk sosyalleşiyor, hem de anne sosyalleşiyor. Kıyafetlerini kendileri dikmiş oluyor. Aile ailelerine katkıda bulunmuş oluyor. Dikişten sonra bunun satışını da yapabiliyorlar. Siparişte alıp yapabiliyorlar. El sanatları da aynı şekilde. Hem maddi, hem de manevi konuda faydalanıyorlar. 15 yaşında genç kızlarımız, 70-80 yaşına kadar annelerimiz, teyzelerimiz, ninelerimiz kurslara katılabiliyorlar. ADEM, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı. Aynı zamanda ilçe bazında Kaymakamlığa bağlı. Bakanlık olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlıyız. Vakıf ve Kaymakamlığımız bizimle çok ilgileniyor. İkisine de çok teşekkür ediyorum.''

Editör: EYYUP KAÇAR