8 Mayıs 2024 günlük burç yorumları 8 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

Şanlıurfa’daki Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme İstasyonu'nda dünyaya gelen 20 ceylan, erişkinliğe ulaştıktan sonra doğal alanına bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, istasyonda bu yıl rekor düzeyde 132 yavru ceylanın doğduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

''Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak temel görevimiz sahip olduğumuz biyolojik çeşitliliği koruyarak gelecek nesillere aktarmak. Bu çerçevede milli park, tabiat parkı, tabiat koruma alanı, tabiat anıtı, yaban hayatı geliştirme sahası ve sulak alan statüsünde korunan alanları ilan ediyor, biyolojik çeşitliliği ve yaban hayatını koruma faaliyetleri yürütüyoruz. Yaban Hayatını koruma çalışmalarımız çerçevesinde ise envanter çalışmaları ile fotokapan ve GPS vericili izleme çalışmaları yürütüyor. 11 yaban hayvanı rehabilitasyon merkezimizde yaralı yaban hayvanlarını tedavi ediyoruz. 24 üretim merkezimizde ise yaban hayvanlarını çoğaltıp doğal ortamlarına salıyor ve popülasyonlarını destekliyoruz.''

Editör: EYYUP KAÇAR