Diyarbakır'daki bir bulvarın isminin Şeyh Said olduğunun gündeme gelmesinin ardından başlayan tartışmalara siyasilerin değerlendirmesi sürüyor.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, Şeyh Said'e yönelik ithamları şiddetle red ettiğini açıklamasının ardından partisince hakkında  disiplin süreci başlatılmıştı.

Ensarioğlu, sosyal medya hesabından "son günlerde Diyarbakır’da bir bulvara  bölgemizin en önemli değerlerinden Şeyh Said efendinin isminin verilmesi üzerinden başlayan tartışmalarda bölgenin toplumsal ve dini değerlerinden birine dönüşen Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddediyorum" ifadesini kullanmıştı.

''SAYGILI OLMAK GEREK''

Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

Gece CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katıldığı canlı yayında, "Sizce Şeyh Said hain mi kahraman mı?" sorusunu, "Şeyh Said isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı ayaklanma olduğunu biliyorum.  Ama bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş sorunlar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa saygılı olmak gerekir. Ama tarihten ders çıkarmak lazım." yanıtını verdi.

Editör: Özgür Ayaydın