ABD’de yaşayan Kelsey Hatcher, 17 yaşında çift rahimli olduğunu öğrenince hayatı değişti. Şimdi ise her iki rahminde de ayrı ayrı bebekler taşıyan Hatcher, çok nadir görülen bir hamilelik durumuyla karşı karşıya. 

Doktorlar, kadınların yalnızca yüzde 0,3’ünde rastlanan bu durumun, çift yumurta ikizi olarak kabul edilebileceğini söylüyor.

ÇİFT RAHMİNDE İKİ BEBEK OLDUĞUNU

ÖĞRENDİ Masaj terapisti ve üç çocuk annesi olan Kelsey Hatcher Mayıs ayında sekiz haftalık hamileyken ultrason randevusuna gitti. İkiz bebekleri olacağını öğrenen Hatcher çifti aynı zamanda her iki rahimde de birer fetüs bulunduğunu öğrendi.

Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi

NORMALDE TEK RAHİM GELİŞİYOR

Doktorlar Kelsey Hatcher'ın durumunu defalarca inceledi ve şaşkınlıklarını gizleyemedi. Alabama Üniversitesi Kadın ve Bebek Merkezi'nden Kadın Doğum Uzmanı olan Patel, "uterus didelphys" anomalisi görülen kadınlarda genellikle yalnızca bir rahmin gelişmiş ve işlevsel görev gördüğünü söyledi. Hatcher'ın yumurtaları ise muhtemelen ayrı tüplerden geçerek farklı rahimlere girmişti. 32 yaşındaki Hatcher şu anda 34 haftalık hamile ve gelecek ay sağlıklı çift yumurta ikizi kız bebeklerini bekliyorlar. Ender görülen vakayı çift yumurta ikizi olarak kabul ediyorlar.

BEBEKLER FARKLI GÜNLERDE DOĞABİLİR

Kelsey ve eşi Caleb Hatcher, doğum sırasında olayların nasıl gelişeceğine bağlı olarak biri ya da her iki bebek için sezaryen gerekebileceğinin farkında. Çünkü iki rahim farklı zamanlarda kasılabilir, yani bebekler saatler, günler ya da haftalar arayla doğabilir. Kelsey Hatcher hamileliğin önceki hamileliğinden çok farklı geçmediğini söylüyor ve yaşadığı olay her ne kadar sıra dışı olsa bile üzerinde durmamaya çalışıyor, Hatcher "Üzerinde çok fazla durursam korkutucu olabilir" diyor.

Editör: Ayşegül Yaşar