Ünlü sanatçı Ciwan Haco, menajerinden Türkiye’de birçok ünlü isimle düet yapması için öneri geldiğini, ancak kendisinin Hülya Avşar’ı tercih ettiğini ifade etti.

Dünyaca ünlü Kürt sanatçı Ciwan Haco, Rûdaw Podcasts’te Dilbixwin Dara’nın sunduğu Çawa Çêbû? (Nasıl Oldu?) adlı haftalık programının konuğu oldu.

Yaşamına dair merak edilenleri anlatan Haco, Avrupa’da katıldığı konserler, uzun sürfedir konser vermemesinin nedenini ve Hülya Avşar ile düetinden ve Türkiye'ye neden gitmediğini anlattı.

Haco, ilk konserini Almanya’da verdiğini belirterek, ''Konser ve etkinlikler birbirinden farklı şeyler. Konserler canlı sinema gibidir ama henüz Kürt kültürünün bir parçası haline gelmemişler'' dedi.

İsrail Refah’ı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var İsrail Refah’ı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Avrupa'da 1980’lerde çeşitli konserler düzenlediğini kaydeden Haco, şöyle dedi:

''Kürtler o zaman da ‘bu deli olmuş’ diyorlardı. Siyasi partilerin düzenlediği geceler vardı. Newroz gibi etkinlikler vardı, halk onlara katılıyordu. Ancak konser başka bir şey. Biz de halk olarak çok daha iyi konserler gerçekleştirebiliriz.''

Ciwan Haco, konserlere çıkmamasıyla ilgili, birçok şey gibi konserlerin de azaldığını söyledi.

HÜLYA  AVŞAR İTİRAFI

Hülya Avşar ile 2012 yılında Kürtçe düet yapıp “Esmer" adlı şarkıya çektikleri klibi çok konuşulan Ciwan Haco, çözüm Sürecinde menajeri Ayhan Evci’den birçok Türk sanatçı ile düet yapması konusunda öneri aldığını, ancak kendisininm Hülya Avşar'ı tercih ettiğini söyledi. 

Haco, ''Bana birçok isim sundu ama ben Hülya dedim. Ayhan ‘neden’ diye sordu. Hülya gerçekten çok değerli ve iyi bir insan, sanata hizmet etmiş biri. Ayrıca Hülya Kürt bir sanatçı. Bu da benim için önemliydi'' dedi.

Hülya Avşar’ın Kürt olduğunu inkar etmediğini, menajeri Ayhan’ın da ilk başta neden Avşar’ı tercih ettiğimi anlamadığını, ancak şarkı çok dinlenince hak verdiğini kaydeden Haco, Hülya Avşar’ın programına konuk olduğunu da hatırlattı.

AŞIK DEDİKODUSU 

Çözüm Sürecinin sekteye uğradığını, Türkiye’ye gidemediğini ve Avşar ile de görüşmediğini anlatan Haco, ''Bazıları Ciwan Haco’nun Hülya Avşar’a aşık olduğu şeklinde dedikodu yaydı'' şeklindeki yoruma, “Hülya Avşar benim için bir arkadaştı, hala bir arkadaş olarak onu seviyorum. O çok iyi bir insan” diye yanıt verdi.

Ünlü sanatçı, süreç devam etmiş olsaydı, babasının doğduğu Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Mizex köyünde veya Van’da ev alıp yerleşmek istediğini de söyledi.
 

Editör: EYYUP KAÇAR