Diş macununun gözlük çizimlerini yok ettiğini biliyor musunuz.?

Gözlük kullananların sıklıkta yaşadıkları sorun camların bir süre sonra çizilmesi ve bunun da görüntü kalitesini düşürmesi. Camlardaki çiziklerden kurtulmak istiyorsanız, bunları yapabilirisiniz.

İşte çiziklerden kurtulman ın ve gözlük camlarını parlatmanın yolları:

GÖZLÜK TEMİZLEME121

''Sirke ve su karışımı veya karbonat kullanarak doğal cam temizleyici yapabilirsiniz. Bu karışımlar, gözlük camınızı temizlerken aynı zamanda çiziklerini azaltabilir.

Diş macunu da gözlük camındaki hafif çizikleri gidermede oldukça etkilidir. Temiz bir bez veya pamuk kullanarak gözlük camına diş macunu uygulayın ve nazikçe ovun. Sonra durulayın ve kurulayın.

Optikçilerde bulabileceğiniz cam polisajı, gözlük camındaki çizikleri azaltabilir ve camın parlaklığını geri getirebilir.

Gözlük camını temizlerken, sert malzemelerden kaçının. Bunun yerine mikrofiber bez kullanarak gözlük camını nazikçe temizleyin.

Biraz buhar kullanarak gözlük camını temizlemek çiziklerin görünümünü azaltabilir. Dikkatli olun ve gözlüğünüzün metal kısımlarının buhardan etkilenmemesine dikkat edin.

Isopropil alkol, gözlük camını temizlerken çizikleri azaltabilir. Ancak, bu yöntemi sadece cam yüzeyler için kullanın ve metal veya plastik kısımları temizlemekten kaçının.

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

Gözlük camınızı anti-çizik bir kaplama ile korumak, gelecekte çizilmeleri önleyebilir.

Unutmayın, gözlük camınıza uyguladığınız herhangi bir yöntemi denemeden önce mutlaka optikçinize danışın. Eğer çizikler çok derinse veya gözlük camı kaplamalı ise, profesyonel bir tamir gerekebilir.

Editör: EYYUP KAÇAR