Diyarbakır’da Start Fuarcılık tarafından düzenlenen Mezopotamya Kuyumculuk, Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarı’na katılan Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Diyarbakır Kuyumcular Odası'nı ziyaret ederek başkan Mehmet Yüksel'le görüştü. 

Mezopotamya Kuyumculuk, Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarı'na katılan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin burada yaptığı açıklamalarda şöyle demişti:

"Geçmişte günlük 900 kilogram sikke ve ziynet üretiminin yapılabildiği tesislerde yılbaşından itibaren tek vardiyada 6 ton üretim kapasitesine ulaşacağız. 3 vardiyaya geçildiği zaman 18 ton altın üretimiyle öyle zannediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki kuyumcuların tüm ihtiyaçlarını karşılamış olacağız."

WhatsApp Image 2023-11-06 at 22.16.49

Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Şahin, kuyumcu sektörünün temsilcileriyle de bir araya geldi. Kuyumcular odasını ziyaret ederek başkan Mehmet Yüksel'le görüşen Şahin, görüş alışverişinde bulundu.

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yüksel, Darphane Genel Müdürü Şahin'in ziyaretinden dolayı memnun olduklarını belirterek, "T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane Genel Müdürümüz Sayın Abdullah Yasir Şahin bey, odamıza yapmış olduğu ziyarette 12. Cumhurbaşkanının rölyefleri ile "Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı" Bronz para hatırasını ve yüzüncü yıla özel basılmış olan 5 TL madeni hatıra parayı Diyarbakır Kuyumcular Oda Başkanlığına takdim etti.Sayın Genel Müdürümüze bu özel hediyesi için teşekkür eder şükranlarımızı sunarız."dedi.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 22.18.00

Editör: HABER MERKEZİ