Ferit Aslan

Sosyal medyada, “Jahrein” kullanıcı adıyla bilinen Ahmet Sonuç, cezaevinde bulunan HDP eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesine küfür ettiği Twiti gelen tepkiler üzerine sildi.

Hakkında açılan davalar nedeniyle 2016 yılından beri Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’daki hasta annesini ziyaret etmesinden sonra Jahrein olarak bilinen Ahmet Sonuç, Twitter’da Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’a getirildiğini yazan bir hesabı alıntılayarak “A.A.K.” ifadelerini kullandı.

5670HEM KÜFÜR ETTİ, HEM YARDIM İSTEDİ

Yaklaşık 3 milyon görüntüleme alan ve küfür olan bu paylaşım üzerine sosyal medyada çığ gibi tepkiler yükseldi. Tepkiler üzerine Jahrein, önce gelen tepkilere emniyet genel müdürlüğünü ve İçişleri Bakanlığını da etiketleyerek işlem yapılmasını istedi. 

Ancak, hem küfür etmesi hem de gelen tepkiler için Emniyetten ve Bakanlıktan yardım talebinde bulunmasına da tepkiler gelince bu kez yazdığı Twiti sildi. Twiti silen Jahrein gerekçesini şöyle yazdı:

"Malum twiti sildim. Her şeyden önce benim Selahattin Demirtaş’la olan meselem şahsıyla alakalıdır. Meselemi annesine intikal ettirmem bana yakışmadı. Bunu eşimle konuştuktan sonra anlayabildim. Bu noktada şahsıma olan saygısını/sevgisini kaybeden takipçilerimden özür dilerim. Selahattin Demirtaş hakkında fikrim sabittir ve ölene kadar değişmeyecektir. Eleştirilerim ve laflarım bundan sonra kendisiyle alakalı olacaktır. Kamuoyunu meşgul ettiğim için ayrıca özür dilerim. Hayırlı forumlar.”

228484KARDEŞ DEMİRTAŞ’TA TWİTLERİ SİLDİ

Jahrein’in küfürlü paylaşımına binlerce kişi sosyal medyada tepki gösterip kendisini tehdit ederken, tepki gösterenlerden biri de  yurt dışında yaşayan Demirtaş’ın kardeşi Süleyman Demirtaş’tı. Demirtaş, attığı ve Jahrein’in eşini de etiketlediği twitlerde, annesine yapılan küfürün hesabının sorulacağını belirtti. Jahrein’in twitini silmesinden sonra Süleyman Demirtaş’ta paylaştığı iki twiti silerek şunları yazdı:

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

“Emin olun ki hiç bir ana ağlamasın, onurlu ve eşit bir yaşam içindir bunca bedel. Madem ‘anaların kutsallığı’ cümlesi vardır. Bana da düşen twitlerimi silmektir.”

Editör: Ferit Aslan