Diyarbakır’da bugün hayatını kaybeden HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, 3 erkek evladının hasreti ile toprağa verildi.

Diyarbakır’da yaşadığı evde kalp krizi nedeniyle bugün sabah hayatını kaybeden Tahir Demirtaş’ın cenazesi önce Yeniköy mezarlığına götürüldü. Cenaze burada yıkanırken, 7 yıldan fazla bir süredir Edirne cezaevinde bulunan oğlu HDP eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan haber beklendi. 

-353Yasal olarak babasının cenazesine katılma hakkı olan Demirtaş, haberi kendisine getiren avukatlarına, tepki ve protesto amaçlı Diyarbakır’daki törene katılmayacağını ve kendilerinin de bakanlığa başvurmamalarını istedi. 

Yeniköy mezarlığındaki yıkama işleminden sonra cenaze Mardinkapı Mezarlığana götürüldü. Cenazeye, DEM Parti eş genel başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti milletvekilleri, CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’daki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Başak Demirtaş, Sadiye Demirtaş ve çok sayıda kişi katıldı. 

-3513 ERKEK EVLADINA HASRET TOPRAĞA VERİLDİ

Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, son yolculuğuna 3 oğlunun hasreti ile çıkarken, defin sırasında yakınları gözyaşlarını tutamadı. Cenazeye katılanlar, Tahir Demirtaş’ın 3 oğluna (Selahattin, Nurettin ve Süleyman) hasret bir şekilde bu dünyada veda ettiğini söyledi. 

Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor

Editör: Ferit Aslan