Diyarbakır'ın turizm potansiyeli açığa çıkacak Diyarbakır'ın turizm potansiyeli açığa çıkacak

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik ve Zabıta Denetim Şube ekipleri ve Eğil Belediyesi Zabıta ekipleri, bahar mevsimi ile beraber yerli ve yabancı turist sayısının arttığı Eğil ilçesinde yurttaşların ve ziyaretçilerin sorun yaşamaması için denetimleri artırdı.

İKİ TEKNE MÜHÜRLENDİ

Dicle Baraj Gölü üzerinde turistik turlar düzenleyen teknelerde yapılan denetimlerde ruhsatsız bir şekilde faaliyet gösteren beş tekneye DTT (Durum Tespit Tutanağı) düzenlenirken fosil yakıt kullandığı tespit edilen iki tekne ise ekipler tarafından mühürlendi.

MERKEZ İLÇELERDE FİYAT DENETİMİ

Büyükşehir Belediyesi diğer yandan vatandaşların güvenli ürün almalarını sağlamak ve haksız fiyat artışının önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor. Zabıta ekipleri yerel ve genel zincir marketlerde ile süpermarketlerde temel kasa reyonu fiyat etiketi denetimi yaptı.

Tekneee

Raf ve kasa etiket fiyatlarını karşılaştırarak denetleyen ekipler, mevzuata uygun ürün satışı yapmayan işletmelere durum tespit tutanakları ile uyarıda bulundu. Denetimlerde ayrıca vergi levhası, künye ve hijyen kuralları ve ürünlerin kullanım tarihi de kontrol edildi.

Editör: HABER MERKEZİ