Ferit Aslan

Adalet Bakanlığının 2019 yılında yaptığı hakimlik sınavında 19 bin kişi arasında derece yapmasına rağmen hakim yapılmayan Avukat Mehmet Öner, belediye başkan adaylığı için başvurdu. 

-47

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Avukat Mehmet Öner, 2019 yılında Adalet Bakanlığının yaptığı hakimlik sınavına girdi. 18 bin 887 kişi arasında 91 puan ile 96’ıncı olarak derece yapmasına rağmen bir soruluk mülakat sınavında elendi. 

Annesinin kucağından düşen bebek öldü Annesinin kucağından düşen bebek öldü

O zaman yaşanan duruma tepki gösteren Avukat Öner, “Daha hâkimlik-savcılık sınavına girmeden önce beni kimliğimle ve memleketimle yargılayacaklarını biliyordum. Yine de sınava girerek bu ülkede olmayan adaleti bir fener ile arayarak pes etmeyeceğim” diyerek tepki göstermişti.

Avukat Öner, şimdi memleketi Yüksekova ilçesinde HEDEP’ten belediye eş başkan adaylığı başvurusu yaptı. 

-48

CEGA Medyaya konuşan Avukat Öner, şimdilik avukatlık yaptığını ve ilçesine faydalı işler yapmak için Belediye başkan adaylığına başvurduğunu söyledi. Öner, “O zaman kimliğimden dolayı beni hakim yapmadılar, şimdi ise sorunlara çözüm üretmek için kendi memleketinde aday olmak istiyorum” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan