Diyarbakır'da bazı iş yerlerinin girişe koydukları fiyatla içerdeki fiyat farklılık gösteriyor.

Tüketicinin korunması amacıyla Ticaret Bakanlığı'nca, fiyat listelerinin görünür şekilde işyeri girişleri ve masalara konulması uygulaması 1 Ocak 2024 tarihinde başladı. Uygulama ile lokanta, restoran, kafe ve pastaneler, fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koydu.

LİSTEDE YAZILANLA ÖDENEN  FİYATA DİKKAT!

Yeme içme sektöründeki iş yerlerinin kapı girişi ve masalara koydukları fiyatla ödenen fiyat arasında farklılıklar olup olmadığının incelenmesi istendi. 

Diyarbakır'da bazı işyerlerinin kapı girişi ve masalara koydukları fiyatları çeşitli bahanelerle değiştirmedikleri gözlendi.

Amedspor'un şampiyonluk maçı cumartesi oynanacak Amedspor'un şampiyonluk maçı cumartesi oynanacak

Vatandaşların listedeki fiyata dikkat etmemesi halinde fazla ödeme yapabileceğini kaydeden yetkililer, şöyle dedi:

''Vatandaşlar listedeki fiyatla içerdeki fiyatlara dikkat etsinler. Aksi takdirde fazla ödeme yaparlar. Fiyat listesindeki rakam geçerlidir. Listede yazılı fiyatı ödesinler. Kurallara uymayanları da 'Alo 153 Zabıta' ya ya da 'Alo 175 Ticaret Bakanlığı'na da şikayet edebilirler.''

''DENETİMLER ARTIRILSIN''

Vatandaşlar, bazı iş yerlerinin fiyat listelerini güncelemediklerini, sorulduğunda da çeşitli bahanelerle konuyu geçiştirdiklerini belirtti.

Denetimlerin artırılmasını isteyen vatandaşlar, ''Denetimler artırılsın. Genelde dışarıya konulan fiyat listesine güvenerek, hareket ediyoruz. İçeride farklı fiyat uygulanacağını hiç düşünmedik'' dedi.

Yetkililer, girişlere konulan fiyat listesi ile içerde uygulanan fiyat arasında farklılığın Türkiye'nin her tarafından olabileceği uyarısında da bulundu.

Editör: EYYUP KAÇAR