Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı

Ferit Aslan

Diyarbakır Büyükşehir belediyesinin ilk meclis toplantısında salonda bulunan Türk bayrağının kaldırılması iddiası nedeniyle Diyarbakır’a gelen bakanlık müfettişlerinin belediyedeki mesaisi bugün başladı.

Yerel seçimlerden sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde kayyım dönemi sona erip DEM Partili eş başkanlar göreve başlarken, yapılan ilk büyükşehir Belediye meclis toplantısında toplantı salonunda Türk bayrağı bulunmadığı ile ilgili görüntüler sosyal medyaya düşünce hem savcılık hem de bakanlık soruşturma başlatmıştı.

116045Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, marş ve bayrak gibi değerlerle asla bir sorunları olmadığı belirtilerek, bayrağın yıprandığı için yenisi ile değiştirildiği açıklanmıştı. 

İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği 2 müfettiş dün Diyarbakır'a gelerek bugün Büyükşehir Belediyesindeki mesailerine başladı. Kendilerine bir oda tahsis edilen müfettişlerin meclis toplantısının yapıldığı gün görevli olan kişilerin ifadesine başvuracağı ve gerek duyması halinde o gün divan başkanı olan eş başkan ve katip üyelerin ve bazı meclis üyelerinin de ifadelerine başvurabileceği belirtildi. 

Editör: Ferit Aslan