Türkiye'de 2017 yılında çıkarılan yasayla içme suyu havzaları, göller ve nehirlerde benzin ve dizel motor kullanımı yasaklandı.

 Diyarbakır'ın en önemli içme ve kullanma suyu kaynağı olan Dicle Barajı'nda suyu kirleten  mazotla çalışan teknelerle ilgili “Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Planı” konuyla ilgili çalışma yapıldı.

Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı

Çalışmalar kapsamında inanç turizminin yanı sıra antik çağlardan kalan sur sarnıçları, kale kalıntılarıyla doğa ve kültür turizminde önemli yere sahip Eğil ilçesinde Dicle Baraj Gölü Havzası'nda oluşabilecek kirliliklerin önüne geçmek amacıyla  fosil (petrol) yakıtlı tekne taşımacılığının 1 Nisan 2022 itibarıyla durdurulması kararı alındı.

Eğil ilçe turizminin ve tekne taşıma faaliyetlerinin sekteye uğramaması için etkinliğin yeşil enerjiyle yapılmasına karar verildi.

NİSAN'DA HİZMETE SUNULACAK

Akademisyenlerin hazırladığı  ''Dicle Barajı çevre dostu elektriklili tekne ve ICP-MS cihazı alım projesi'' ile Karacadağ Kalkınma Ajansın hibe başvurusunda bulundu. Projenin onay almasıyla Eğil Belediyesi elektrikli 6 tekne ve söz konusu cihaz alımı için özel firmayla anlaşma imzalandı.

Satın alınan 6 tekne firma tarafından Eğil Belediyesine teslim edildi.  Tekneleri, nisan ayı itibariyle hizmete başlayacak.

Editör: Özgür Ayaydın