Özgür Ayaydın

Diyarbakır kulüpleri, halk oyunları yarışmalarında yıllardır, miniklerden büyüklere kadar katıldıkları şampiyonalarda her dalda madalya alıyor.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nca 7-10 Aralık'ta Denizli'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası 'na Diyarbakır adına katılan Bağlar Halk Eğitim Gençlik Spor Kulübü, Türkiye birincisi olurken, gençler dalında ise Diyarbakır Çağrı İzci Grubu Kulübü ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Geçen ay Gaziantep’te büyükler dalında düzenlenen Türkiye Şampiyonada ise Ziya Gökalp Lisesi Gençlik Kulübü Türkiye birinciliği, Konya'da geçen ay yapılan müsabakada da  Amida Gençlik Spor Kulübü miniklerde Türkiye üçüncüsü oldu.

Whatsapp Image 2023 12 14 At 17.20.27

2023'TE EN BAŞARILI İL DİYARBAKIR

Diyarbakır Halk Oyunları İl Temsilcisi Yaşar Elaltunbay ilde bu dalda sadece lisanslı 10 binin üzerinde sporcu bulunduğunu anımsatarak, ''Halk oyunları bir gönül işi. Diyarbakırlılar, halk oyunlarına büyük ilgi gösteriyor. 2023 yılında Denizli, Konya ve Gaziantep'te yapılan şampiyonalardan kulüplerimiz 4 madalya aldı. Türkiye'de 2023'te en başarılı il Diyarbakır oldu.'' dedi.

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

Editör: Özgür Ayaydın