Diyarbakır’da, DEM Partiden belediye eş başkan aday adaylığına başvurular sürüyor. Daha önce meclis üyeliği yapan Ayşe Serra Bucak da adaylık başvurusu yaptı. 

Diyarbakır’da 230 kilo toz esrar ele geçirildi Diyarbakır’da 230 kilo toz esrar ele geçirildi

Gültan Kışanak’ın Büyükşehir Belediyesi eş Başkanlığı yaptığı dönemde belediye meclis üyesi olan Ayşe Serra Bucak, başvurunun son gününde DEM Partiye büyükşehir belediye eş başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı. Bucak, başvuru ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

-278“Diyarbakır halkının kentte yapılacak tüm karar ve uygulama süreçlerinde yer alacağı, kadın özgürlükçü, demokratik ve çok sesli bir yerel yönetimler için Diyarbakır Büyükşehir Bld. Eş başkanlığına aday adaylık başvurusu yaptım. Zaman umudu ve özgürlük talebini yükseltme zamanıdır.”

Serra Bucak’tan önce kadın adaylar olarak Gülşen Özer ve Yeter Erel Tuma da Diyarbakır Büyükşehir belediye eş başkanlığı için başvuru yapmıştı. 

AYŞE SERRA BUCAK KİMDİR?

Ayşe Serra Bucak, aslen Siverek’li olup 1976 Diyarbakır doğdu. 1995 yılında İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2006 yılında Almanya’da Köln Üniversitesi- Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun oldu. 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörlüğü yaptı.2014-2016 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği yaptı. 

2016-2022 yıllarında çocuk ve kadın alanlarında Sosyal Çalışmacı olarak çalışmalar yürüttü.  ÇocukÇa Derneği ve ZimZim kreş kurucularından olan Bucak, Yeşil Sol Parti Diyarbakır il yönetimi içerisinde yer alıyor.

Editör: Ferit Aslan