Yerel seçimlerde Diyarbakır’da yüzde 64.1 oy ile eş başkan seçilen Ayşe Serra Bucak Küçük, ilk mesajını verdi. 

Türkiye’de, büyükşehir belediye başkanları arasında rakibine 4 kat fark atarak seçimi en farklı kazanan DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Serra Bucak, oylarının azaldığını ancak oransal olarak arttığını belirterek, sandığa katılımında çok azaldığını söyledi.

G J I F Hb Xo A A E Wg SKatılımın az olmasının istenilen ve beklenilen bir şey olmadığını da söyleyen Başkan Küçük, “Herkes demokratik hakkını kullansın diye bir yaklaşımımız vardı. Demek ki iki 2 dönemdir Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki belediyelerin kayyım tarafından yönetilmesi, kayyımın yaratmış olduğu ruh hali, ve genel seçimden değişim ve dönüşümün olmayacağına dair bir kaygı insanları sandıktan uzaklaştırdı. Ama bu bütün tepki ve kaygılar AKP’ye dönüktü. Bizim kitlemiz gece gündüz çalıştı, sandıklara gitti ve gece yarılarına kadar sandıklarını korudu” dedi. 

Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Medyascope’de yer alan habere göre, Ayşe Serra Bucak Küçük, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Serra“AMED HALKI KAZANDI, HALK İRADESİNE SAHİP ÇIKTI”

“Bazı ilçelerimizdeki hareketlilik ve DEM Partiye olan ilgi alaka ile ciddi bir motivasyon yakalandı. Başta Çermik olmak üzere gönül isterdi ki o ilçeleri de alalım. Amed halkı kazandı, halk iradesine sahip çıktı, değişim dönüşüm iddiasını yineledi. Bütün Kürt illerinde sandıktan çıkan sonuç sistemin tüm baskılarına rağmen seçmenin iradesine nasıl sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. Kayyım baskısı ve kaygısına rağmen rağmen bir çok yerde halkın iradesi yansıdı ve DEM Parti sandıklardan zafer ile çıktı. 

“MAZBATAYI ALIP BİR AN ÖNCE GÖREVE BAŞLAMAK İSTİYORUZ”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanı seçilen Küçük, bayramdan evvel mazbatalarını alıp bir an evvel çalışmak istediklerini ifade ederek, “Bir an evvel çalışmak istiyoruz. Bayramdan önce çalışmaya başlamak istiyoruz. Bundan sonraki 5 yıl boyunca Diyarbakır’da insanlar arasında ayrım gözetmeksizin halkın taleplerini yerine getirmek istiyoruz” dedi.  

Editör: Ferit Aslan