Özgür Ayaydın

Orman Genel Müdürlüğü dağ köylerinde oturanlara gelir sağlamak amacıyla yaklaşık 8 yıl önce yürütülen proje ile dağlık alanlarda doğal olarak yetişen menengiç ağaçlarına aşılama yaptı.

Buna Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın da dahil olmasıyla Bismil, Çınar, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hazro, Hani, Kulp, Lice, Silvan, Sur ve Yenişehir ilçelerinin kırsalında 1 milyonu aşkın menengiç ağacı aşılandı.

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası da "Diyarbakır Fıstık Üreticileri Birliği” kurup, çiftçilere 30 bin adet fıstık fidesi dağıttı.

Diyarbakır Fıstık3

VOLKANİK BÖLGEDE DE ÜRÜN VERDİ

Karacadağ'ın zirvesine yakın olan Çınar ilçesine bağlı Yarımkaş köyünde 3-4 yıl önce yapılan 250 bin menengiç aşılandı. Bu ağaçlardan fıstık üretimine başlayan köylüler gelir elde etmeye başladı.

10 MİLYON FISTIK AĞACI

Diyarbakır İli Fıstık Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Birtane, tarıma elverişsiz yerlerin fıstık bahçelerine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:

‘’10 yılda 10 milyon fıstık ağacından oluşan fıstık üretim alanlarını oluşturarak tarımsal ekonomiye katkı sunulacak.İlk 10 yılda 10 milyon adet fıstık ağacının her birinden ortalama 5 kilogram ürün alınması durumunda 50 bin ton fıstık üretilecek. Onuncu yıldan itibaren kentimiz ekonomisine yılda ortalama 50 milyar TL katkısı olacak.''

Editör: Özgür Ayaydın