Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK)  bağlı Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Amed Şubesi, PTT Diyarbakır Başmüdürlüğü’nde çalışan üyelerine dönük baskı ve sürgünlere karşı müdürlük önünde açıklama gerçekleştirdi. “Ne sürgünleriniz, ne de cezalarınız bizi yolumuzdan edemeyecek. Size biat etmeyeceğiz” pankartının taşındığı açıklamada, basın metnini Şube Eşbaşkanı Mehmet Uluğ okudu.

Haber Sen

184 yıllık bir geçmişe sahip olan PTT’nin gelişen teknolojik gelişmeler ışığında yurttaşa kaliteli hizmet etmek yerine her geçen gün baskı ve angarya ile çalışanları çalışamaz hale getirdiğini belirten Uluğ, “Nedeni, liyakatsiz atamalardır. Liyakati, hukuku ve ahlaki değerleri hiçe sayıp, bir memurun sırf yandaş olduğu için, müdür, başmüdür ve daire başkanı yapıldığı bir sistem beraberinde çürümüşlüğü, zulmü ve adaletsizliği getireceği gün gibi ortadayken, bu yönetim tarzında ısrar, bu kurumun geçmişine, alın teri ile kurumu büyütenlere ihanettir” dedi.

SORUŞTURMA, SÜRGÜN VE KINAMA CEZASI

MYK ve şube yöneticilerinin sendika tüzel kişiliğini kullanarak başmüdür ile yaptığı görüşmenin idari soruşturmaya dönüştüğünü aktaran Uluğ, “Yine mevzuat dışı çalışmayı kabul etmeyen, şifai emirlerle yapılan sayı dayatmalarına karşı çıkan 10 arkadaşımıza da soruşturma açılmıştı. Geçen hafta açıklanan soruşturma sonucunda; başmüdürle yapılan görüşme dolayısıyla HABER-SEN MYK ve şube yöneticilerimize uyarı cezası verilmiş, şube sekreterimiz Mehmet Yusuf Yıldırım ise sürgün edilmiştir. Yapılan dayatmaları kabul etmeyen, çoğu üyemiz olan 10 dağıtıcı arkadaşımıza ise kınama cezası verilmiştir” diye belirtti.

Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Verilen cezaların nedenini soran Uluğ, şöyle devam etti: “Şuan ki başmüdür, yetkiyi bizden almak için özel olarak görevlendirilmiş gibi hareket etmektedir.  Üye ve yöneticilerimize yönelik sistematik saldırılara karşı sessiz kalmayacağız. Bu ve benzeri saldırılar karşısında yıllardır mücadelemizi ve dayanışmamızı büyüttük ve daha da büyüteceğiz. Üyelerimiz ve bütün PTT emekçileri ile bundan sonraki süreçte de birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Egemenlerin adaletsiz, eşitsiz dönen bu çarkının bir parçası olmayacağız. Bu çarkı döndüren dişlilerden biri olmayacağız.”

Editör: Nazmi Kahraman