Diyarbakır’a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyarbakır’da iş dünyası temsilcileri ile 2 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda, taleplere karşı Bakan Şimşek ne dedi, detaylar haberimizde…

Huzur Çiftliği Belgeseli dünyada çok sayıda festivalde beğeni topladı Huzur Çiftliği Belgeseli dünyada çok sayıda festivalde beğeni topladı

Diyarbakır’a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski bakan Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Suna Kepolu Ataman ve Mehmet Sait Yaz ile birlikte Diyarbakır iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi. 

Bir otelde basına kapalı yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantıya, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Borsa Başkanı Engin Yeşil, OSB Başkanı Mustafa Fidan, DİMDER ve Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, DOGÜNKAD Başkanı Özlem Külahçı, DİSİDER Başkanı Şeyhmus Akbaş’ın da aralarında bulunduğu iş dünyasının STK’larını temsilen yaklaşık 20 kişi katıldı. 

Photo 2024 03 26 19 53 16 2Toplantıda konuşan STK başkanları, Silvan ve Dicle Kralkızı Barajları sulama kanallarının bitirilmesi, esnaf kredileri, finansa erişimde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. 

CEGA Medyanın edildiği bilgilere göre, Bakan Şimşek, yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını, bundan sonra yol, köprü, havalimanı gibi yatırımları artık yapmayacaklarını ve tamamen üretime dayalı yatırımların destekleneceğini söyledi. Finansa erişimin zor ve pahalı olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, enflasyonun düşmesi için de Eylül ayını işaret etti. 

P H O T O 2024 03 26 19 53 16Eylül ayından itibaren enflasyonun kademeli düşeceğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir yıl sonra enflasyonun yüzde 36’lara düşürüleceğini de ifade etti. 

Editör: Ferit Aslan