Ferit Aslan

Diyarbakır ve 17 ilçesinden DEM Partiden aday adayları başvurularını gerçekleştirirken, en fazla kadın adayın başvurduğu ilçe ise Diyarbakır’ın kalbi Sur oldu. 

Diyarbakır’da yerel seçim için adaylar tüm siyasi partilere başvurularını yaparken, DEM Partide başvuru yapılan ilçeler arasında Sur ilçesi dikkat çekti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan aday adaylığı için 4’ü kadın 15 başvuru olurken, kadın adaylar arasında en fazla başvuru merkez Sur ilçesine yapıldı. 

-338DEM Partinin kalesi olan Diyarbakır’da gözler belediye eş başkan aday adaylarına çevrilirken, 25 Aralık’ta sona eren başvurular ile ilgili toplam sayı ortaya çıktı. Büyükşehir ve 17 ilçe için toplam 72 aday adayın başvurduğu belirtildi. 

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 4’Ü KADIN 15 BAŞVURU 

Diyarbakır’da, 2016 yılından beri kayyımlar yönetilen büyükşehir belediye eş başkan adaylığı için 4’ü kadın 15 aday adayın başvurduğu öğrenildi. Kadın adaylara göre büyükşehire başvuran erkek aday sayısının fazla olduğu görüldü. 

SUR’A KADINLAR DAHA ÇOK TALİP OLDU

-339

Diyarbakır’ın kalbi sayılan tarihi merkez Sur ilçesine ise en fazla kadın adaylarının başvurması dikkat çekti. Sur Belediye eş başkan aday adaylığı için 11 erkek ile 9 kadın aday başvuru yaptı. Başvuru yapanlar arasında yerine kayyım atanan eski eş başkan Filiz Buluttekin de buluyor. 

Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı

Başvuruların yoğun olduğu Merkez Kayapınar ilçesine 5 kadın aday adayı başvururken, Bağlar ve Yenişehir ilçesine yapılan başvuruların diğer ilçelere göre fazla olduğu belirtildi. 

Editör: Ferit Aslan