Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı

Ferit Aslan

Babaları birlikte siyaset yapan ve aday olan Serra Bucak ve Rahşan Yazar, 33 yıl sonra babalarından devraldıkları bayrağı şimdi DEM Parti’de belediye başkan adayları olarak taşıyor. 

5C8E335E45D2A05010Ded29C.jpgKürt Siyasetinin önemli isimlerinden CHP eski Şanlıurfa Belediye Başkanı ve HEP eski Genel Başkanı merhum Feridun Yazar ve yine Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Avukat Serhat Bucak, 1991 yılana kadar birlikte siyaset yaptı. 1991 yılında ikisi de Şanlıurfa Milletvekili adayı olan Yazar ve Bucak milletvekili olamamıştı. Yazar, cezaevi süreçlerinden sonra siyasete vefat ettiği 2016 yılına kadar devam etti. 

728Xauto.jpg-1Avukat Serhat Bucak ise, sürgündeki Kürt Parlamentosu ile Kürdistan Ulusal Kongresi üyesi olmak suçundan 31 kişinin yargılandığı davada dava nedeniyle yurt dışına çıkmış ve 22 yıl sonra Türkiye’ye geri dönmüştü. Çözüm sürecinde Türkiye’ye gelen Bucak, yeniden yurt dışına gitmişti.

BABALARINDAN SONRA KIZLARI BAYRAĞI DEVRALDI 

Yazar ve Bucak’ın siyasi mücadelesindeki bayrağı 33 yıl sonra kızları devraldı. Serra Bucak, DEM Partiden Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adayı olurken, Rahşan Yazar ise, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde DEM Partinin belediye eş başkan adayı oldu. 

Photo 2024 02 29 11 30 19 2Rahşan Yazar, Serra Bucak ile çektiği fotoğrafı, “Babalarımız dosttu, mücadelede yan yanaydı, şimdi biz onların evlatları olarak aynı yoldaşlığı yapıyoruz” mesajı ile sosyal medya hesabından paylaştı.

Editör: Ferit Aslan