Yıllardır Şanlıurfa’ya kadar gelen ama Diyarbakır’a getirilmeyen otoban ağının, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023-2035 otoyol ağı projesinde Diyarbakır’ın bir kez daha ağ dışında tutulduğu ortaya çıktı. 

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, otoban ağının dışında Diyarbakır’ın tutulması ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

indir-77

Tanrıkulu, soru önergesinin gerekçesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023-2035 otoyol ağı projesinde Diyarbakır’ın otoban ağı dışında tutulduğunu belirtti. Tanrıkulu’nun Bakan Uraloğlu’ndan yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023-2035 otoyol ağı projesinde Diyarbakır otoban ağının proje dışında tutulmasının izahı ve gerekçesi nedir?

-Diyarbakır otoyol bağlantısının projelendirilerek hayat geçirilmesi amacıyla Bakanlığınızca ivedi olarak somut adım atılacak mıdır?

Huzur Çiftliği Belgeseli dünyada çok sayıda festivalde beğeni topladı Huzur Çiftliği Belgeseli dünyada çok sayıda festivalde beğeni topladı

-Diyarbakır’ın büyük bir özlem duyduğu otoban projesi Şanlıurfa’ya kadar gelirken Diyarbakır’a projelendirilmemiş olup, Diyarbakır’ın tarihi bir kent, bölgenin siyasi, kültürel ve aynı zamanda sanayi merkezi olduğu göz önüne alındığında, Diyarbakır’da otoban sorunun giderilmesi hususunda Bakanlığınızca ivedi etkili ve somut önlemler alınarak ilgili projelendirme yapılacak mıdır?

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2023 yılı bütçesinde Diyarbakır İline ayrılan toplam ödenek tutarı ne kadardır? Bu ödenek tutarı hangi kalemler için kullanılmıştır? 

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2024 yılı bütçesinde Diyarbakır İlinde eksik kalan proje ve yatırımların tamamlanması amacıyla ayrılacak toplam ödenek tutarı ne olacaktır?

Editör: Ferit Aslan