Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı

Yerel seçim tarihinin yaklaşmasıyla aday adaylığı başvuruları hız kazanmaya başladı. Diyarbakır’da, 2 sivil toplum kuruluşu temsilcisi HEDEP’den adaylık başvurusu yaptı. 

-66

ADAYLIK BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

HEDEP, aday olmak isteyenler için bugün sona eren başvuru süresini 2 gün daha uzatırken, bu sürenin 15 Aralık’a kadar uzatılabileceği belirtildi. HEDEP’e Diyarbakır’ın 4’ü merkez 17 ilçesi için başvuranların isimleri ve başvuru sayısı konusunda açıklama yapılmazken, sivil toplum kuruluşunun yönetiminde yer alan isimlerin başvuruları yansımaya başladı. 

Diyarbakır’da daha önce Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır şube eş başkanlığı yapan Şiyar Güldiken’in HEDEP’e Ergani belediye başkan adaylığı için başvurduğu belirtildi. 

-67

Diyarbakır’da, Mimarlar Odası Şube Başkanı olan Ferit Kahraman’da oda başkanlığından adaylık için istifa etti. Kahraman’ın da yine HEDEP’ten Yenişehir ilçe belediye başkan adaylığına başvuracağı öğrenildi. 

-68

HEDEP”e yapılan başvuruları hukukçu ve danışmanlardan oluşan Hukuk komisyonunun önce incelediği daha sonra seçim komisyonuna gönderildiği öğrenildi.

Editör: Ferit Aslan