Ferit Aslan

Diyarbakır’da, iktidar partisinden belediye başkan adayı olmak isteyenlerin başvurularında, 2 Milletvekilinin ilçesinden belediye başkan adayı çıkmaması AK Partiyi adeta şok etti. 

AK Partiden Diyarbakır Büyükşehir ve 16 ilçesinden toplam 80 aday başvururken, genel merkez büyükşehir için başvuran Mehmet Halis Bilden’i aday gösterdi. Diyarbakır’ın 16 ilçesinden toplam 79 resmi başvuru olurken, bir ilçeden hiç bir başvurunun olmadığı ortaya çıktı. 

Ak Parti Nin Diyarbakir Silvan Ilcesinde Aday Eksikligi Ilce Belediye Baskan Aday Adayi BulunamadiDiyarbakır’ın en eski ve büyük ilçelerinden Silvan’da, AK Parti ilçe belediye başkan adayı başvurusunun çıkmaması dikkat çekti. AK Parti Diyarbakır Milletvekillerinden Suna Kepolu Ataman ve Mehmet Sait Yaz’ın ilçesi olan Silvan’da hiç bir başvurunun yapılmaması parti içinde de tartışma konusu olduğu öğrenildi. 

Silvan M

Diyarbakır’da, AK Partiye 13 başvuru ile en fazla başvuru yapılan ilçe Ergani ilçesinden olurken, Kocaköy ve Hazro’dan ise sadece birer başvuru olması dikkat çekti. 

AK Partinin ilçe adayları arasında kadın aday sayısı yüzde 6’da kalırken, 79 ilçe adayı arasında sadece 5 kadının olduğu görüldü. 

Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı

İLÇE ADAYLARI HAFTAYA AÇIKLANACAK

AK Parti Diyarbakır’da büyükşehir Belediye Başkan adayını Mehmet Halis Bilden olarak açıklayıp seçim startı verirken, ilçe adaylarını da önümüzdeki hafta açıklanacağı öğrenildi. 

.

Editör: Ferit Aslan