Ferit Aslan

Kayapınar’da, 2019 yılında kayyım tarafından servis yolu kapatılarak yaptırılan parkın yıkım çalışması ve yeni yolun açılması çalışmasına bir engel daha çıktı.

Kayapınar’da, 2019 yılında kayyım tarafından servis yolu kapatılarak yaptırılan parkın yıkımı tamamlanmış ancak yolun açılması durdurulmuştu. Önce ağaçların sökülmesi için Ocak ayı beklendiği söylenmiş, şimdi ise Karayollarının güvenlik için yeni bir proje istediği için çalışmaların durduğu ortaya çıktı. 

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

49A65A7D Cef0 4051 81E6 4E40E6272C3Fjpgİmar planında, 75 metrelik yol olarak bilinen Mahabat Bulvarını Diyarbakır-Şanlıurfa karayoluna bağlayan Doğum Hastanesi kavşağında servis, yürüyüş ve bisiklet yolu olan yaklaşık 10 metre genişliğindeki alan, 2019 yılında dönemin kayyıma Cumali Atilla tarafından kapatılarak park yapılmıştı. 

İmar planında servis yolu ve yeşil kuşağın devamı olan alan, park yapılması nedeniyle o kavşakta kesintiye uğramıştı. İşyeri ve arsası orada bulunanların tüm itirazlarına rağmen o dönemde milyonlar verilerek yapılan parka özel üretim oyun grupları konuldu. İmar planına aykırı yapılan işlem ile servis yolu ve yeşil kuşağın devamı olan alanın yüksekliği de yaklaşık 1.5 metre yükseltildi. 

C32805E2 18D8 4Bec 9075 38046F66B3AbjpgBELEDİYE EKİPLERİ 4 AY ÖNCE YIKIMA BAŞLADI

İmara aykırı yapılan işlem ile servis yolunun kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, yapılan parkın yaşam alanlarına uzak ve trafik yoğunluğunun olduğu kavşakta bulunması nedeniyle kullanılmadığını belirterek, Büyükşehir belediyesine başvurdu. Büyükşehir Belediyesi aldığı karar ile 4 yıl önce imara aykırı yapılan parkı 4 ay önce yıkmaya başladı. 

ÖNCE AĞAÇ İÇİN DURDULAR

Büyükşehir Belediyesi ekipleri parkı yıkarken, servis yolunu açma ve Şanlıurfa karayoluna bağlama çalışmalara yeniden ara vermişti. Belediye yetkilileri, bir sorun olmadığını, oradaki ağaçları kurutmadan sökmek için beklediklerini ve Park Bahçelerin tavsiyesi ile Aralık ayında ağaçların sökülmesi tavsiyesi üzerine çalışmayı durduklarını söyledi. 

Belediye yetkilileri, yol üstünde bulunan otelin park alanı olarak kullandığı alanın bir kısmının da yola dahil edileceğini belirterek, oradaki ağaçlarında kurumadan çıkarılacağını söyledi. 

P H O T O 2024 02 27 09 13 05BU KEZ KARAYOLLARI YENİ PROJE İSTEDİ

Çalışmalar yaklaşık 2 aydır yapılamazken, bu kez Karayollarına ait olan Diyarbakır-Şanlurfa karayolu nedeniyle Karayollarının yol güvenliği için proje istediği öğrenildi. Yol güvenliği için ilgili proje hazırlandıktan sonra yeşil kuşak projesinin devam edeceğini söyleyen yetkililer, yolun üzerinde bulunan akaryakıt istasyonu içinde yol bağlantısı ve ara yolların gerektiğin ifade ettiler.

Editör: Ferit Aslan