İstanbul Bağımsız Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu’nun oğlu Siraç Ensarioğlu, Diyarbakır’daki 5 ayrı partinin adaylarını destekleme kararı aldıklarını açıkladı. 

P H O T O 2024 03 30 17 22 53Diyarbakır’da aynı zamanda DTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Siraç Ensarioğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, mahalli seçimlerdeki tercihlerin siyasi veya ideolojik saiklerle belirlenmemesi gerektiğini belirtti. 

Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı

Yapılacak tercihlerde kıstas, yerel ölçekte verilen ve verilecek hizmetlerin niteliği olması gerektiğini belirten Ensarioğlu, “Bu nedenle eğilimimizin parti odaklı değil aday bazlı olması gerektiği kanaatindeyiz” dedi. Paylaşımda desteklenen adaylar ise şöyle sıralandı:

“Hani ilçemizde HÜDAPAR adayı sayın İhsan YAŞAR'ı, Egil ilçemizde SAADET PARTİSİ adayı sayın Mehmet KARAKAŞ'ı, Yenişehir ilçemizde AK PARTİ adayı sayın Muhammet ASENA'yı, Sur ilçemizde AK PARTİ adayı sayın Mehmet DİLEK'i, Çınar ilçemizde HÜDA-PAR adayı sayın Vedat TURGUT'u,

P H O T O 2024 03 30 17 30 28

Kayapınar ilçemizde AK PARTİ adayı sayın Ali Riza FIRAT'ı, Çermik ilçemizde DEM PARTİ adayı sayın Berat CAN'ı, Çüngüş ilçemizde YENİDEN REFAH PARTİSİ adayı sayın Zübeyir ARSLANCA'yı, Ergani ilçemizde HÜDA-PAR adayı sayın Hasan HAKSEVER'i desteklediğimizi siz değerli hemşehrilerimizin bilgisine sunuyoruz.”

Siraç Ensarioğlu, paylaşımının sonunda ise, “İlkeleri ve niteliği kıstas alarak açıkladığımız bu tutumumuzu, siyaseti güç ve rant odaklı yapanların idrak etmesini beklemiyoruz. Kıymetli Diyarbakırlı hemşehrilerimizin ise bu tutumumuzu takdirle karşılayacaklarına dair inancımız tamdır” dedi. 

Editör: Ferit Aslan